aan de haak blog 3 acryl haakgaren inslaan hoofdfotoWaar laat je je impulsaankopen? Dat is best lastig. Een heleboel bollen acryl haakgaren inslaan en dan?

Het begon met een foto op Facebook op één van mijn vele haakgroepen. Ik kan je echt niet meer vertellen welke. Op die foto had iemand haar aanschaf van Stylecraft uitgespreid op haar tweepersoons bed. Ik was meteen jaloers! Maar voor ik het wist, deed ik hetzelfde. Ik wilde aan de haak door een heleboel bollen acrylgaren inslaan.

Het hele bed was bedekt met bollen. Ze vertelde erbij dat het maar heel weinig had gekost. Ik vond het wel een beetje overdreven om zoveel in één keer te kopen.

Het klonk ook te mooi om waar te zijn en vaak is dat ook zo. Omdat ze ook de website deelde waar ze haar aankoop had gedaan, kon ik het niet laten om eens een kijkje te nemen. Dat kon toch immers geen kwaad?

Dat had ik beter niet kunnen doen (wist ik van tevoren en toch doen), want het was echt supergoedkoop allemaal. Net de ballenbak bij Ikea, maar dan leuker, veel leuker.

Omdat ik nog aan twee personen heb beloofd een deken te haken en ik daarvoor de wol nog niet in huis had, snap je waarschijnlijk wel dat ik bezweek.

Ik had immers het perfecte excuus. Bovendien was de extra korting van 30% zo verleidelijk! En het was ook nog mijn favoriete merk; Stylecraft Special DK. (Die Colour Crafter op de foto ligt er voor het kleureffect, omdat Stylecraft geen neongeel heeft).

Ik heb me wel keurig aan die twee dekens gehouden, maar dat waren toch wel bijna 60 bollen. Maar ik betaalde nog geen 75 euro.

Zo probeerde ik mijn schuldige geweten een beetje te sussen (shopaholic confessions). De volgende morgen bedacht ik dat ik me toch wel erg had laten gaan en wilde mijn order annuleren (puur uit schuldgevoel).

Ik oordeelde over iemand en vervolgens doe ik precies hetzelfde (top zelfbeheersing).

Toen ik een mailadres opzocht om de order te annuleren, kwam er net een mailtje binnen met de mededeling dat mijn bestelling was verzonden. Oeps! Te laat.

Annuleren kon niet meer. Ik durfde het aan niemand op te biechten dat ik zoveel bollen had geshopt. Zo verslaafd en dan voel ik me af en toe zo schuldig. 

Alleen mijn beste vriendin wist ervan. Ik moest iemand op de hoogte stellen van deze mega-aankoop.

En toen kwamen ze… Het waren vier zakken! Waar laat ik die? Omdat ik niets had gezegd tegen manlief, wilde ik ze ergens verstoppen om het op een geschikt moment op te biechten (nog steeds niet gedaan, erg hè?).

Mijn vriendin stuurde ik foto’s van de levering. Zij kwam niet meer bij!

aan de haak blog 3 acrylgaren inslaan in de zakkenMaar ik moest er toch wat mee!

Uiteindelijk heb ik een mooie plek gevonden, waar ze voorlopig veilig staan (op zolder, ssst.). Eerst moet ik nog wat andere projecten afronden. Tegen die tijd heb ik vast een mooie gelegenheid gevonden om mijn hebberigheid op te biechten.

aan de haak blog 3 acrylgaren inslaan verstopt

Of misschien leest hij dit blog wel en dan hoor ik wel wat hij ervan vindt. Of zal ik het maar gewoon opbiechten? Eigenlijk wel zo eerlijk.

Acryl haakgaren inslaan

Tot zover dit blog Aan de haak met een heleboel bollen acryl haakgaren inslaan. 

Wat ik deed met al die bollen? Het is helemaal goed gekomen. Er zijn heel veel dekens gehaakt. Niet alleen voor mezelf, maar ook heel veel om weg te geven. Feitje: je haaktalent inzetten om iemand te verrassen is het allerleukste! Wie haak jij blij?

Over die haakpret lees je in mijn andere haakblogs.

Hou je haaks!

Oh ja, zoek je nog een leuk haakpatroon voor al je bollen wol? Kijk dan eens in mijn webshop. Er staan leuke haakpatronen in voor granny squares haken en c2c haken (corner to corner).