acties om geld te besparen shopaholic confessionsDeze dag na kerst wordt de dag waarop ik mijn Paypal-account ga opzeggen. Het is zo vreselijk makkelijk om iets te kopen en via Paypal te betalen! Een wijs, doch noodzakelijk besluit, helaas. Hierdoor kun je heeeeeel makkelijk geld uitgeven. Je hebt niet eens een pasje nodig. En je voelt de pijn van de geplunderde rekening maar één keer per maand. Deze account is namelijk gekoppeld aan mijn creditcard. Perfect toch? Dit is een van de acties om geld te besparen.

Paypal is te makkelijk geld uitgeven

En nee, mijn creditcard ga ik niet opzeggen. Nog niet, in ieder geval. Misschien komt dat nog wel, maar misschien ook niet. Een dapper besluit al zeg ik het zelf.

Met de speciale app kan ik zien hoeveel er maandelijks afgaat en elke keer schrik ik toch. Zo’n onbehaaglijk gevoel bekruipt me dan. Ik heb een speciale kledingrekening. En als deze leeg is, stap ik over op mijn Paypal. Best oneerlijk hè (shopaholic confessions)?

Ik propageer altijd eerlijkheid en vind mezelf een heel eerlijk persoon. Nou, niet dus! Ik hoop dat deze challenge me leert om eerlijk te zijn, niet alleen tegen mezelf, maar ook tegen mijn man. Hij accepteert dit allemaal, tegen wil en dank. Ik ben namelijk niet makkelijk als ik tegengas krijg, ahum. Als jullie tegengas willen geven, prima. Maar wees wel een beetje lief voor me.

Nu zorg ik ook voor mijn eigen tegengas. Beetje ingewikkeld. Net als Paulus ooit schreef: als ik het goede wil doen, dat het kwade mij bijligt. Dat dus… Toch ga ik dat nu niet gebruiken om dan maar los te blijven gaan. Want dat los gaan, heeft een prijs. Altijd dat stemmetje: kon je jezelf weer niet beheersen?

Ooit moet dit ook betaald worden. Daar word je ook niet gelukkig van. Je hebt hier het geld niet voor. En de bankrekening wordt er ook niet gelukkiger van. Hoe gaaf zou het zijn om aan het eind geld over te hebben om te sparen. Dan roep ik tegen die innerlijke aanklager: now I have money left to pay, pal!

Acties om geld te besparen

Voordat jullie denken dat ik totaal geen zelfbeheersing heb, dat valt dus gelukkig mee. Het is niet zo, dat ik totaal geen remmingen ervaar. Ik ben nog wel zo slim om ervoor te zorgen dat er geen financiële nood ontstaat. Het is allemaal keurig beschaafd en binnen de lijntjes van het aanvaardbare. Dat dan weer wel. Maar hoeveel prettiger zou het zijn als ik dat geld over zou houden? Daarom is dit een van de acties om geld te besparen.

Dus dag 2: bye, bye Paypal. Hoe fijn zou het zijn als ik er nu mee af kan rekenen. Of eigenlijk reken ik er dan niet meer mee af, haha! Scheelt weer energie, tijd, geld en zorgen maken. En die kan ik eigenlijk op een veel betere manier inzetten, nietwaar?

Hou je haaks!

Al mijn blogs over mijn kledingshopstopchallenge met shopaholic confessions vind je onderaan deze pagina.

De foto komt van pixabay.com