Is jouw leven niet het perfecte plaatje? Denk je dat je de enige bent en maakt jou dat eenzaam? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Daarom een stukje over mijn persoonlijke verhaal op deze Annets Alfabet – over mij pagina.

Zelf ben ik bang geboren en bang gebleven. Ondanks vele jaren therapie blijft angst mijn grootste vijand. Toch heb ik vaak aan de buitenkant gedaan of alles oké was. De vuile was hangt niemand graag buiten.

Toch wil ik nu dapper zijn en ermee uit de kast komen, met mijn niet-perfecte leven. Met mijn zorgen en angsten die alleen maar groter zijn geworden sinds ik trouwde en kinderen kreeg.

Ik heb regelmatig een burn-out gehad en zelfs een keer een bore-out en intussen probeerde ik wanhopig een goede vrouw en moeder te zijn voor mijn gezin. Zij mochten immers niet lijden onder het feit dat ik zo’n angsthaas was en ben.

Gelukkig zijn ze nu groter en niet meer van mijn zorg afhankelijk. Dat geeft me rust. Ze hebben het ook nooit gezien als ik in paniek was. Goddank.

Ja, Goddank. Want ik geloof. Als ik ergens absoluut zeker van ben, is dat het feit dat God bestaat. Dat Hij mijn leven in Zijn handen houdt. En toch die angst.

Bang met een belofte

Jarenlang heb ik mezelf verweten dat mijn geloof niet groot genoeg was. Volmaakte liefde sluit immers de angst uit? Daarom ging ik op zoek naar antwoorden in de Bijbel. Die deel ik met jou in mijn blogs Bang met een belofte. Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Ook ben ik er recent achter gekomen dat ik hoogsensitief ben in de extraverte variant. Ga er maar aan staan. Nu vielen er wel heel veel kwartjes. Het verklaart heel veel: mijn koopverslaving (vooral kleding), mijn verzameldwang (vandaar de naam van mijn website) en mijn opruimwoede (als tegenhanger).

Ik heb dus echt niet alles op een rijtje, maar het meeste wel.

Naast mijn angsten moet ik ook daar dagelijks mee dealen. Toch heb ik geleerd om ze op een positieve manier in te zetten. Dat deel ik graag in mijn knipoogmomentjes.

Uit de kast komen

Ik noemde al eerder dat ik moeder ben. Moeder van drie (inmiddels) mannen. De oudste is homo. Iets wat ik al heel lang wist, maar wat ik verstopte. Hierdoor heb ik hem eenzamer gemaakt dan zou moeten. Omdat ik dit niet wilde verstoppen, heb ik de blogserie Uit de kast komen over deze weg geschreven met hem als eindredacteur.

Het helpt mij enorm om de dingen waar ik bang voor ben of waar ik van baal in het licht te zetten. Als ik ze verstop in het donker, ga ik eraan kapot. En vaak krijg je steun, maar soms ook een trap na.

Maar weet je, het lucht me zo op om het openbaar te maken. Dat is het me waard. En daarom dus mijn gedichten. Die helpen me te relativeren en zo kan ik er anderen ook mee helpen en bemoedigen.

Hopen op herstel

En dat wil ik jou ook doen: helpen en bemoedigen om te blijven hopen. Hopen op een nieuwe dag, hopen op een betere tijd en tot het zover is je kruis op je te nemen en iedereen van je af te meppen die jou of je bloedjes kwaad wil doen. Nee hoor, grapje.

Maar wel wil ik je aanmoedigen om strijdvaardig te zijn. Het is bid en werk. Je hoeft je niet gewonnen te geven. Dat heb ik ook niet gedaan en ik sta nog. Dankzij God en met God. En heel soms ook heb ik ruzie met God, maar Hij laat me altijd zien dat Hij te vertrouwen is.

Omdat de psalmen als geen ander boek in de Bijbel eerlijk en doorleefd zijn, heb ik daar mijn missie van gemaakt die in 4 regels op rijm samen te vatten. Dat wordt een serie kaarten, een grote droom van me.

Mijn passie voor haken

En last, but not least: mijn passie voor haken. Als extraverte hsp-er heb ik iets nodig om te kunnen ontstressen. En haken helpt daar fantastisch bij. De haakblogs over mijn haakprojecten deel ik dus ook met je.

Mijn hele huis is opgevrolijkt met mijn dekens. Ik word er blij van. Het helpt me te blijven geloven en te hopen op een mooie toekomst. Anders word ik depri en chagrijnig (en dat wil je niet meemaken!)

Bovendien: zeg nu zelf. Als jij omringd wordt door vrolijkheid, kun je haast niet somber blijven. Het helpt minimaal een beetje.

Annets Alfabet – over mij

Dit is mijn verhaal op deze Annets Alfabet – over mij pagina. Wat is het jouwe?

Voel je vrij om het te delen, struin lekker rond op mijn website en laat je opbouwen, bemoedigen en troosten door mijn verhalen met een wonderlijke combinatie van hoop en humor!

Een hartelijke groet,Annets Alfabet - over mij - profielfoto

Annet van Ballegooijen