img 1790 2Het moest er een keer van komen en gisteren was het zover! Na een week denken, wikken en wegen heb ik een naam voor mijn website bedacht, dus hier komt ie: Www.actuallyashopaholic.nl. Ik ben er blij mee! Zoonlief (de ICT-student) heeft geholpen met het overzetten van mijn blog naar deze website. Ik moet hem nog netjes inrichten en dan is ie klaar voor gebruik. Het woord actually bezorgde hem wat problemen. Dit komt doordat hij dyslectisch is, dus dan valt het niet mee om dit goed te spellen (blijkbaar). Het ging hem bovendien allemaal niet snel genoeg, dus gefrustreerd werd menigmaal de F5 toets (verversen) gebruikt. Valt me mee dat zijn laptop het heeft overleefd (die is blijkbaar wel wat gewend, haha). Het ging mij allemaal veel te snel (en dat wil wat zeggen!). Ik zei dat ie even moest stoppen, zodat ik het kon volgen, maar dat hielp niet. Ik moest er dus op vertrouwen dat het allemaal goed kwam. En dat kwam het!

Ondanks het advies wat ik had gekregen om het woord actually (eigenlijk) niet in mijn domeinnaam te zetten (kill your darlings), omdat het een stopwoord is, kon ik het toch niet laten. Omdat ik het in het Engels leuker vind klinken, heb ik toch voor deze taal gekozen (sorry voor mijn Nederlandse vrienden die de uitspraak lastig vinden). Ik hoop natuurlijk ook nog steeds op mijn doorbraak, maar een blog in het Engels is er nog niet van gekomen. Ik lees momenteel een Engels boek (van Bodie Thoene), dus dat helpt wel om deze taal weer een beetje op te diepen. Bovendien vind ik actually iets krachtiger en het heeft ook iets in zich van actueel en dat past mooi bij mijn blog waar ik dagelijks verslag doe van mijn wederwaardigheden. Ik sta open voor leuke Nederlandse opties als websitenaam. Ik kwam zelf niet verder dan www.eigenlijkeenkoopverslaafde.nl.

Als je er trouwens op gaat letten, merk je dat mensen de woorden actually/eigenlijk veel gebruiken. Vooral als stopwoord. Ik deed het ook: eigenlijk… en dan volgde er iets wat ik wilde, maar niet deed. Tot ik op tweede kerstdag de stoute schoenen aantrok, mijn ‘eigenlijk’-mentaliteit achter me liet en stopte met kleding kopen voor mezelf. Ik weet niet wat me toen bezielde, maar het was of een stem me motiveerde dit gewoon te gaan doen. Nu weet ik dat dit God was. Hij zei er geen eigenlijk bij. Doe het goede!

Je moet er voor de grap eens op letten hoe vaak er trouwens stopwoorden worden gebruikt in gesprekken. Zelfs op de radio gebeurt het te pas en te onpas en dan is eigenlijk niet het meest irritante stopwoord. Weet je wat ik echt irritant vind? ‘Zeg maar’ of ‘laat maar zeggen’ of ‘zal ik maar zeggen’. Bijna iedereen propt het in zijn zinnen. Als je het weglaat, mis je niets. Het is dus gewoon ballast. En als je er eenmaal attent op bent gemaakt (sorry!), gaat het steeds meer opvallen. Het is een ware verademing als je iemand hoort praten, die geen stopwoorden gebruikt. En weet je, het aller-aller- allerergste is eigenlijk, dat ik mezelf er ook weleens op betrap! Neeeee!