12-4-17

img 1795 1Enthousiast toog ik aan de slag. Een vrije dag in het verschiet, die ik zou invullen met mijn studie grafisch ontwerpen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de cursusversie bij de LOI. Jaren geleden had ik via marktplaats een cursus op de kop getikt DTP (desk top publishing). Die stond, verdeeld over twee mappen in een kast op zolder. Onlangs, toen ik snode plannen aan het ontwikkelen was, had ik ze naar beneden gehaald en nu was het dus het moment om me erin te gaan verdiepen.

Het was heel leerzame stof. Er stond veel in waar ik naar zocht. Wat mag wel en wat kun je beter niet doen op het grafisch vlak. Daar kon ik echt iets mee. Natuurlijk leer je het pas echt in de praktijk, maar als je weer waar je je aan moet houden, is dat mooi meegenomen. De huidige cursus had ik inmiddels ook in huis en toen ik een onderdeel uit de oude map had doorgenomen, ben ik in de nieuwe map gedoken om daar met goede moed aan te beginnen.

Echter moest ik al snel na het openslaan van de map constateren dat hier veel minder info in stond. Het ging in het eerste hoofdstuk meteen over gereedschappen en de opdracht luidde: teken lijnen op de computer of met de hand. Hoe dan? Met welk programma? En met de hand? Wat voor materiaal moet ik gebruiken? Pen, potlood, papier? Ik was ernstig in het ongewisse. Op LOI campus heb ik ingelogd om mezelf ervan te verzekeren dat ik toch echt goed zat en niet halverwege de cursus binnenstapte.

Wat een teleurstelling is dit! Ik heb me er zoveel van voorgesteld. Ik ben toch echt niet van plan om met de hand ontwerpen te maken. Schetsen met de hand, oké, maar een hele tekening? No way! Ik heb een aantal jaar geleden bij mijn cursus Binnenhuisarchitect geleerd om in perspectief te tekenen, dus dat kan ik al (een beetje). Ik zit gelukkig nog in mijn proefperiode en meteen heb ik contact opgenomen en mijn cursus herroepen. Dat betekent dat ik geen geld hoef te betalen (alleen de retourzending). Fijn om op deze manier te besparen. Mijn challenge breidt zich steeds verder uit. Ik vind het zonde van mijn geld om hier in te investeren. Wie weet hou ik ooit pegels over!

Wat nu? Daar heb ik ook al over nagedacht (ben niet voor één gat te vangen). Eerst ga ik die oude cursus goed doornemen en dan neem ik een abonnement bij www.easy-123.nl (de beste opleider van 2015 en 2016) en ga daar (video-)cursussen doen van Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign. Ik betaal een vast bedrag per maand en krijg dan toegang tot het complete cursusaanbod (wat zal ik slim worden!) en ik kan maandelijks verlengen. Ideaal en handig met vakanties.

Later (als ik groot ben) wil ik er ook nog de cursus WordPress aan vastknopen, zodat ik websites kan maken en dan zie ik wel verder. Samen met mijn liefde voor schrijven en fotografie wordt dat dan een leuk totaalpakket. Het zou fijn zijn als ik aan het eind van het jaar klaar ben met mijn studies (ik barst van de challenges). Dan een leuke baan voor twee dagen als Finance Assistant (die kennis wil ik ook bijhouden en wie weet daarnaast één dag als grafisch ontwerper (dan kan ik mijn eigen administratie doen). Eigenlijk best fijn om zo te dagdromen.