img_1450Tijdens het luisteren naar Groot Nieuws Radio deze week, kon je een armband winnen met daarop een songtekst van Chris Tomlin (gospelzanger). Je mocht ook de reden aangeven waarom je de armband wilde winnen. Ik gaf mijn Challenge aan en gistermiddag kreeg ik een mailtje van Nando, één van de presentatoren, dat ik een armband heb gewonnen. Super! Een cadeautje! Dit is zo’n bemoediging! Ze noemen dit ook weleens een knipoog uit hemel. Dus bij deze: bedankt!

Ik ben ook ontzettend blij met jullie oppeppers. Blijf dat vooral doen, ik heb het echt nodig. Zo leuk ook om te horen dat ik schrijftalent heb (bloos)! Ik ga alles in een schrift schrijven en zorgvuldig bewaren, koesteren, teruglezen, mooie plaatjes erbij plakken en een heleboel hartjes. Maria (de moeder van Jezus) bewaart ook alle dingen in haar hart. Op een moeilijk moment kan ik dan op deze cadeautjes terugvallen. Ik heb nog een mooi schrift liggen, dus dat scheelt weer (geld en tijd). Ik merk trouwens dat ik nu wat eerder op alternatieven terugval, hoewel dat wel met de grootste tegenzin gaat. Ik ga dus eerst nadenken of ik wat in huis heb wat ik kan gebruiken. Ik bid er zelfs voor. Moet niet gekker worden. Diep binnen in me wil ik eigenlijk gewoon iets nieuws, klaar! Niet nadenken, maar kopen. Erg hè?

Het is heel lastig voor me om erachter te komen, waarom ik dan persé iets nieuws wil. En dan het liefst meteen. Waarom is het nooit genoeg, wanneer ben ik echt tevreden? Ik kan me soms wezenloos ergeren aan mensen die geen wensen hebben. Neem mijn man nu, die is gewoon happy met zichzelf, is niet rusteloos op zoek naar iets, hoeft niet alles nieuw, enz. Dat kan me soms zo irriteren! Ik wil altijd het onderste uit de kan, niet tevreden met genoeg, het beste van het beste, koste wat het kost. Ben dan meer een duvel uit een doosje dan een cadeautje voor een ander.

Toch zijn er echt wel spullen waar ik blij mee ben, hoor (even relativeren). Ik kan goddank ook echt genieten. Van een gaaf boek, van mooie woonaccessoires en zelfs van een trui die al enorm oud is (dan bedoel ik niet een paar weken, hè, maar een paar jaar!). Ik hou het nu maar even bij materiële dingen, anders wordt de lijst zo lang en wellicht boring. Toch is het goed om dit voor mezelf eens op te schrijven. Om de volgende keer als ik zo’n ontevreden bui zit, mijn zegeningen te tellen. Meestal denk ik bij zo’n opmerking: bla, bla, bla, wat een onzin. Toch wil ik het in ieder geval proberen om ook dan dat schrift tevoorschijn halen en lezen waar ik dankbaar voor ben. Wordt nog een dingetje. Toch zijn al die blessings geschenken van God. Dat besef ik heel goed, gelukkig.

Dus dat worden twee schriften: één met jullie complimenten en lieve woorden en één met al mijn dankbaarheidsdingen. Weet je, ik ga ze combineren. Eigenlijk wordt dat dan een mooi cadeau om te koesteren.