img 6640Er is er een jarig, hoera, hoera en dat kun je wel zien, dat ben ik! Hoezo, kun je dat zien? Dat zie je aan mijn blije gezicht en mijn mooie, niet nieuwe outfit. Mijn verjaardagsmotto? Wie jarig is, mag nieuwe kleren aan. Alleen dit jaar even niet. Het mag wel, maar ik doe het niet. Dan moet ik weer bij dag 1 beginnen en dat zou wel heel jammer zijn, nietwaar? Het wordt trouwens makkelijker naarmate ik verder in mijn challenge kom. Ook de etalages beginnen iets van hun aantrekkingskracht te verliezen.

Onlangs was ik even in de stad met manlief en toen viel het me pas op dat er ontzettend veel kledingwinkels zijn. Je moet wel heel sterk in je schoenen staan om daar weerstand aan te kunnen bieden. Als al die winkels kunnen blijven bestaan, betekent dit dat wel heel veel mensen heel veel kleding kopen. En dat moeten ze natuurlijk helemaal zelf weten, maar het viel me gewoon op. Tot mijn grote opluchting was daar een enorme boekhandel en daar heb ik heerlijk tussen al het leesvoer door lopen struinen. Dat is echt genieten. En niet eens wat gekocht.

Maar even terug naar mijn verjaardagsoutfit: omdat ik nu geen nieuwe kleren koop, moet ik mezelf tevreden stellen met ouwe zooi. Nee hoor, zo erg is het niet. Ik was van plan een creme (officieel niet mijn kleur, maar als ik een beetje gebruind ben, staat ie me goed) jurkje aan te doen en daarboven een (nieuwe!) leuke tricot rood-creme gestreepte blouse (die had ik voor mijn challenge gekocht en nog niet gedragen, wat een wonder mag heten). Verder nog een rode tregging en tenslotte mijn bijna nieuwe zilveren baseball gympen. Maar terwijl ik mijn outfit beschrijf, komt ineens mijn militaire jasje bovendrijven. Dat is natuurlijk ook een optie. Ik heb nog een leuke kitschy witte-glitterachtige broek erbij. Alleen dan staan die zilveren gympen er niet onder. Dan zou ik kunnen kiezen voor mijn zwarte gympen of eventueel de blauwe, maar ik denk dat zwart leuker is.

Gisteren heb ik beide sets gepast en ik kies vandaag voor de jasje (en de rest natuurlijk). De tregging viel namelijk af, omdat hij te strak zat (snik, ik ben te dik). Ik heb meteen kritisch in mijn kast gekeken en nog wat spullen gevonden om te ruilen. Dus als je morgen op mijn feestje komt (’s morgens of ’s avonds) kun je kijken of er iets voor je bij is. Dan hoor ik graag wat je ervoor terug wilt geven. Kan ik meteen checken wie mijn blog heeft gelezen en wie niet (hihi!).

Over dat jurkje gesproken: tegenwoordig draag ik liever een broek dan een rok. Ik blijf met een rokje of jurkje aan altijd plukken en trekken. Of ben ik de enige die hier last van heeft? Als ik lekker op de bank zit, moet ik erom denken mijn benen bij elkaar te houden of over elkaar te doen (en zo elegant ben ik helemaal niet). Bovendien heeft zo’n ding altijd de neiging omhoog te kruipen. Met een broek ben ik iets vrijer en kan ik ook lekker nonchalant zitten (alleen als ik alleen thuis ben) en hief ik niet persé mijn benen over elkaar te slaan. Bovendien hoef ik niet te letten op het opkruipen van kleding en ook een correctiebroekje kan ik achterwege laten. Voordat jullie roepen: jij bent zo slank (dank je, dank je!) en hebt geen correctie nodig. Dat is niet helemaal waar, want ik heb echt een ernstige vetrol. Daarom sjor ik, bij het dragen van een jurkje of rokje, alles op zijn plek met mijn correctieslip. Echt ideaal, hoewel het ademhalen niet altijd soepel meer gaat. Ben nog steeds van plan om elke dag te Bodyhoopen, maar helaas blijft het bij: eigenlijk… Dus tot die tijd moet ie aan.

Mocht mijn jasjeslook me uiteindelijk toch niet bevallen, dan heb ik altijd nog mijn zwarte leerachtige jurkje achter de hand, waarvan ik weet dat het me heel leuk staat. En als ik daarbij nog lange oorbellen draag, is het altijd goed. Maar ja, op mijn verjaardag wil ik wel iets hebben wat lekker feestelijk is. En daarom kies ik vandaag geen zwart. En weet je, het maakt ook eigenlijk helemaal niet uit wat ik draag, want ik verjaar vandaag! Feestje!