img 1856Wat een oen is die Keukenkampioen! In plaats van een tevreden klant hebben ze nu een teleurgestelde koper. Ik zal eens even uit de (keuken-)doeken doen waarom ik dat vind. Toen we ons huidige huis kochten, schaften we een nieuwe keuken aan bij de Keukenkampioen. Alleen de vaatwasser vervingen we niet. Na een aantal jaar sneuvelde deze en kochten we een andere (tweedehands). Deze begaf het onlangs. En dan wordt het spannend of ons huwelijk dit wel redt. Samen afwassen is namelijk niet ons ding. Als pas getrouwd stel ontdekten we namelijk ooit dat samen de vaat doen niet romantisch of rustgevend was. We kregen er alleen maar ruzie van. Daarom kwam er al snel een afwasmachine en sindsdien is de rust en romantiek weergekeerd.

Omdat ik behoorlijk tevreden was over voornoemde keukenzaak, vertrouwde ik weer op hen en bestelde een nieuwe vaatwasser. Er werd me verzekerd dat die met anderhalve week geleverd zou worden. Je kent het wel: snelle praatjes, veel lachjes en alles zou goed komen. En ik geloofde dat ook nog! Toen ik echter na 4 weken belde (best geduldig afgewacht), bleek de levertijd nog eens minstens 5 weken te zijn! De vaatwasser was nog niet binnen en ze wisten niet of deze er tegen die tijd wel zou zijn. Nou ja, zeg! Als ik bij een willekeurige zaak een huishoudelijk apparaat bestel, is het er morgen. Maar niet bij hen dus. Dat had te maken met hun logistiek. Jaja! Ik werd nog wel keurig opgebeld door de verkoper zelf met een excuus. Hij had me beter een afwaskabouter cadeau kunnen doen. Met een excuus wordt mijn vaat niet schoon. Ze konden verder niets voor me doen. Ik mocht mijn bestelling annuleren. Dat dan wel. Joepie! Na vijf weken wachten, ben ik nog geen afwasborstel  verder. Niet bij hen dan.

Gelukkig zijn er meer winkels en via een oproep op Facebook naar een handgreep (want die konden ze daar ook niet meer leveren) kwam ik terecht bij Vink Interieurbouw. De heer Vink is vorige week langs geweest om in te meten en eind van de week komt eindelijk onze huishoudhulp (nee, niet mijnheer Vink, maar een mooi, nieuw apparaat)! En ook nog een beter merk dan eerst de bedoeling was. Yes. Daar word ik wel echt blij van! Dus jammer Keukenkampioen, ik ga voortaan naar iemand anders.

Dat is echter nog niet alles. Nu ik eenmaal aan het veranderen ben (het paneel wordt zwart en niet vanille zoals de rest), ben ik helemaal los. Ik ben blijkbaar een mens met veel pieken (en dalen). Kan ik mijn energie niet kwijt aan kleding shoppen, verzin ik toch gewoon weer iets anders. Ik probeer wel ernstig om de kosten binnen de perken te houden. Echt! Ik heb muurverf (in de actie) gekocht en ga het bovenste deel van onze keuken (boven de lambrisering) zwart verven. Spannend, want het is nu nog rood. Bovendien wordt er een zwarte plaat gezet over een deel van de tegels bij het gasstel, omdat het voegwerk beschadigd raakt door de hitte van de pannen. Ben benieuwd hoe dat wordt. Daardoor moet er van alles verwijderd worden en ik had een heleboel rood emaille (en blikken en rommel). En ineens was ik het zat en ik besloot dat het meeste wel weg kon. Dapper hè? Ik heb het verkocht en dat investeer ik dit keer niet in kleding, maar in de keuken. Wel zo eerlijk (ik merk dat mijn geweten nu veel schoner is, net als straks mijn vaat). Al die losse spullen waren heel leuk en gezellig (en rood!), maar ook een heleboel werk om het allemaal schoon te houden en zeker als de vaat ook nog met de hand moet gebeuren. Ik doe eigenlijk liever iets anders met mijn tijd (bloggen of zo!).