img 6903Nu ik gestart ben met mijn nieuwe job als administrateur (klinkt best goed, toch?), ben ik een beetje bang (een ietsiepietsie) dat ik mijn droom links laat liggen. Dat ik weer tevreden ben met minder dan wat God voor mij bestemd heeft. Het vloog me woensdagavond aan: dit vak wil ik niet mijn hele leven beoefenen. Niet op deze manier. Natuurlijk ga ik nu mijn baan niet opzeggen. Het is heel fijn om weer aan de slag te zijn, maar daarnaast wil ik mijn droom levend houden. Nu we (jullie en ik) bijna een halfjaar op weg zijn, durf ik wel met jullie te delen wat die is: schrijfster worden en dan uitgenodigd worden om mijn boek te vertellen. Pas was Carianne Ros in de studio van Groot Nieuws Radio om te spreken over haar boek hoe je Gods stem kunt verstaan. Zoiets lijkt me heel supergaaf. Daarnaast wil ik graag ook mensen helpen met hun administratieve rompslomp en wie weet ook huishoudcoach (hele dure cursus, nog even sparen). Ik hou blijkbaar ook erg van organiseren (wist ik wel, hoor), maar ook het helpen van mijn naaste vind ik heel belangrijk. Er is zoveel nood. Wat is het heerlijk om een stukje daarvan te lenigen door advies in levenswijsheid (ahum), financiën en dagelijkse beslommeringen. Lijkt me fantastisch. Beetje dromen kan geen kwaad, toch?

Mooi meegenomen is dat ik vanaf mijn jongste jeugd heb meegekregen, is welbespraaktheid. Ik ben een echte spraakwaterval, hoewel ik me de laatste tijd ook oefen in luisteren. Ik vind het heerlijk om te kletsen en op school heb ik mijn leraren vaak tot wanhoop gebracht, want ik was (en ben) niet stil te krijgen. Ik kan overal over praten en neem niet graag een blad voor de mond. Bovendien zat ik altijd achterstevoren en daardoor heb ik heel veel strafregels moeten schrijven (helaas waren dat schoolreglementen en geen creatieve verhalen). Op een gegeven moment kreeg ik bij gedrag op mijn rapport: kletsen een 10 (ben er nog trots op). Daarom vind ik mijn face altijd zo irritant. Het belemmert me enorm. Maar stap voor stap ben ik van plan dat te overwinnen en daarover zal ik nu niet meer zeuren. Dat beloof ik. Mijn dromen laat ik er niet door belemmeren.

Voorlopig heb ik een contract bij mijn nieuwe werkgever van 6 maanden en ik ben echt van plan er een succes van te maken, maar mijn droomdoelen hou ik ook springlevend. Daarom wil ik eerst stap 1 uitvoeren: schrijfster worden. Ik ga me eerst oriënteren hoe ik dat ga vormgeven. Ik weet ook nog niet waar mijn boek over gaat. Misschien werk ik mijn blogs wel om tot een interessant, humorvol en uniek boek (ik weet al een titel: met mijn hoofd in de wolken, kan ik meteen wat aan mijn vliegangst doen). Dan wordt het een boek over het hoe, wat en waarom van een kledingshopstopchallenge. Het wordt in de loop van de tijd wel duidelijk hoe ik het ga vullen. Ik weet wel dat ik al vanaf mijn jongste jaren schrijfster wil worden en dus lijkt het me nu wel hoog tijd dit doel eens te gaan realiseren, voordat ik 50 ben. Wat zou het jammer zijn als ik aan het einde van mijn leven kom en ik ben niet tot mijn bestemming gekomen. Eeuwig zonde.

Niet iedereen wordt immers oud. Ik krijg nachtmerries als ik denk aan die meisjes, die vermoord zijn. Veel te jong. Hun leven en dromen eindigden voordat het echt kon beginnen. Ik kan daar niets aan doen, alleen meeleven, dankbaar zijn dat ik dit niet mee hoef te maken en mijn eigen leven serieus nemen en tot zijn (of haar) bestemming laten komen. En dus gaan doen waarvoor ik op deze aarde ben gezet. En voor mijn gevoel is dat niet altijd bezig zijn met de financiële administratie (3 dagen per week is meer dan genoeg, haha) En ondertussen droom ik verder en verder en verder. En op een dag ligt ie in de winkel: mijn eigen boek met een mooie cover (natuurlijk zelf ontworpen). De laatste regel weet ik eigenlijk ook al: en ze leefden nog lang en gelukkig (wie weer toch den roman).