Challenge – dag 209 – volle bak

Challenge – dag 209 – volle bak

img 1951 1Wie weet kunnen jullie me helpen. Ik heb weer een probleem (een luxeprobleem, dat dan wel). Jaja, dat gebeurt nogal eens, maar meestal is er een mouw aan te passen. Dat zal ook dit keer zeker het geval zijn, maar de oplossing gaat geld kosten, sowieso. Of misschien komt er iemand met zo’n goed idee dat we dit zonder (al te veel) financiële schade kunnen regelen. Je staat vast te trappelen (of niet) om te horen wat er aan de hand is.

Dit jaar hebben we gepland om op vakantie te gaan naar la France. Het wordt dit jaar een familievakantie, want mijn schoonzus en -papa gaan ook mee. Bovendien schuiven ook alle zoons (drie in getal) aan. Dat wordt volle bak (heb je meegeteld? Met ons erbij dus 7 mensen). Onze Zafira is een 7-persoons (auto), maar dan toch echt 5 volwassenen en 2 kinderen. En de jongens variëren van 1.75 tot 1.95 m, dus om die achterin (zo’n 9 uur lang) te zetten is echt een no-go. Bovendien is het ook niet aardig om mijn schoonfamilie daar te stoppen. Toch een beetje vriendelijk blijven. Omdat mijn schoonzus een Corsa heeft, leek het ons een goed idee om die auto ook mee te nemen. Zij was akkoord en alle plannen waren in kannen en kruiken, tot (je raadt het al) er een kink in de kabel kwam. Deze kink ontstond vorige week toen onze oudste (die als chauffeur in de Corsa zou fungeren) zijn linker grote teen plette onder een steen. Resultaat: een verbrijzeld teenkootje. Herstelt wel weer, maar niet binnen nu en een week. Oeps, wat nu?

Mijn schoonzus rijdt geen snelweg en ik hou het niet langer vol dan een uur. Bovendien word ik panisch van hoge bruggen en tunnels. In Nederland durf ik wel, maar verder echt niet. Dus wij vallen af als chauffeurs. Onze ouwe, trouwe Zafira is een automaat, dus daar zou onze oudste op de heenweg in kunnen rijden en manlief in de Corsa. Echter: onze oudste moet twee dagen eerder terug dan wij (zijn broer gaat mee) voor een tentamen en kan dan niet de Zafira meenemen, want wij kunnen niet met z’n vijven (en al onze bagage) in de Corsa terug. Travel light is aan mij niet besteed. Mijn halve zomergarderobe reist mee. Je moet toch kunnen kiezen wat je aantrekt, ook in je vakantie.

Dus we hebben 5 opties (onder € 1.000):

1. We zetten een trekhaak achter onze auto (niet op gelet bij de aankoop, beetje jammer), huren een aanhanger(tje) en onze oudste gaat met het vliegtuig terug. Kosten: € 1.000.

2. We nemen de Corsa niet mee en huren een automaat, zodat onze oudste met deze auto kan rijden. Kosten: € 700.

3. We gaan het toch proberen om met z’n vijven met de Corsa terug te gaan (dat wordt nog een hele challenge met alle zooi die ik altijd meesleep). Dit doen we door op de heenweg de dakkoffer (die hebben we wel) op de Zafira te bevestigen. Dan kopen we dakdragers voor de Corsa en monteren de dakkoffer op de terugweg op deze kar en proppen de dakkoffer helemaal vol. Alles wat niet mee kan, versturen we met La Poste. Kosten: € 100 (deze optie schoot me net te binnen).

4. We hopen er op dat de breuk snel heelt en onze oudste gaat met de Corsa terug (geen enkele verzekering dekt dan de eventuele schade, niet echt slim dus).

5. We gaan niet op vakantie (haha!). Kosten: de hele vakantie.

Ik vind het heel moeilijk om te kiezen wat het meest slim, het minst kostenverslindend en technisch uitvoerbaar is. Mochten jullie nog goede, briljante, geniale ideeën hebben, hoor ik die uiteraard heel graag. Ik raak behoorlijk gestresst van dit soort beslissingen en daardoor ben ik eigenlijk ernstig aan vakantie toe!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.