Challenge – dag 212 – wat zie je er leuk uit!

Challenge – dag 212 – wat zie je er leuk uit!

img 7170“Meid, wat zie je er weer leuk uit!” Die opmerking hoorde ik zondag iemand maken. Ik keek om me heen om te zien tegen wie die iemand sprak. Bleek het tegen mij te zijn! Wauw! Zo leuk! Ik kreeg een complimentje, terwijl ik me niet bewust was van mijn look (oké, wel een klein beetje). Ik stond gewoon lekker om me heen te kijken en wachtte na de kerkdienst op mijn man die in de kerkenraad zit en dus wat later klaar is.

En dat was nog niet alles. Ze (natuurlijk was het een vrouw) vertelde ook nog dat ik er altijd leuk uit zie. Een complimentje doet het altijd goed, vooral als het uit iemands mond komt, die zich ook goed en origineel weet te kleden. Ze vertelde me dat ze een rok had gekregen en het dan een uitdaging vindt om er iets leuks bij te vinden. Het gaf haar veel voldoening om dan een shirtje of blouse erbij te zoeken die ze al in haar kast heeft hangen. Goed bezig! Zo’n opmerking stimuleert mij ook weer om vol te houden. Ik twijfel bovendien nog weleens aan mijn kledingkeuze, dus hoe prettig is het om te horen dat ik altijd leuk uitzie (yes!).

Nu ben je natuurlijk erg benieuwd wat ik droeg (toch?). Hier komt ie dan: mijn outfit. Ik had een blauw-wit gestreepte (breed) jurk aan. Omdat ik het koud had, wilde ik mijn blote benen in een legging stoppen. Toen ik die echter aan had, was ik niet tevreden over het resultaat. De legging ging uit en belandde bij (heel) wat andere kledingstukken die op bed verspreid lagen en de strenge selectie van die morgen niet hadden overleefd. Soms ben ik met vijf minuten klaar met kiezen, maar het kan ook best wat langer (veel langer) duren.  Ik gaf de moed niet op, dus speurde ik nog even verder en wat trof ik aan in mijn kast? Een witte tregging. Precies wat ik nodig had! Ik had hem al een tijdje niet gedragen, maar hij paste nog (natuurlijk!). Mijn donkerblauwe tricot jasje met gestreepte wit-blauwe biezen stond wel heel erg leuk bij mijn jurk, dus die kon niet achterwege blijven. Tenslotte completeerden mijn zilverkleurige All Stars het geheel.

Natuurlijk is het innerlijk veel belangrijker dan het uiterlijk en ik weet ook dat mensen aanzien wat voor ogen is, maar dat voor God het hart het belangrijkst is. Toch probeer ik mijn uiterlijk een afschaduwing te laten zijn van mijn innerlijk. Hiermee laat ik een stukje zien van mijn identiteit. Je moet maar niet vragen waar het slagveld in mijn slaapkamer na mijn zoektocht naar de juiste look een afschaduwing van is. Daar heb ik eigenlijk geen antwoord op,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.