Challenge – dag 223 – brandende lampen

Challenge – dag 223 – brandende lampen

img 7323In de afgelopen dagen had ik wat zinnetjes zitten oefenen in het Frans en volgens mij was het echt allemaal goed gekomen, maar schoonzus en manlief vertrokken donderdagochtend zonder mij richting garage (snik!). Ik was druk aan het handletteren en ze wilden mij niet storen. Ach ja, dan kan ik ook geen geld uitgeven. Met het boekje ‘Hoe en wat in het Frans’ is het toch gelukt om de lampen te vervangen. De auto moest bijna worden gedemonteerd, zo heb ik begrepen. De missie is in ieder geval geslaagd. De lampen van de Corsa zijn weer brandende. Nu maar hopen dat ze het niet weer begeven. Een Duitse auto met Franse lampen, mmm, als dat maar goed gaat.

Voor mij was er dus extra gelegenheid om me op mijn nieuwe hobby handlettering te storten. Ik heb best al veel creatieve uitspattingen waar ik mijn energie in kwijt kan, maar er kon er nog wel eentje bij. Nu ik veel minder tijd besteed aan shoppen, heb ik af en toe wat tijd over. Echt één ban de grote voordelen van niet shoppen. Ik heb mijn etui met inhoud meegenomen en een leuk vierkant blok, wat ik kreeg van mijn vriendin. Elke dag lezen we aan tafel uit het boek van Henk Stoorvogel ‘Onderweg met Petrus’ om onze geestelijke lamp brandend te houden. Met Petrus heb ik wel een klik, omdat hij ook heerlijk impulsief kan reageren en niet op zijn mondje gevallen is. En vergeet zijn Pinksterpreek niet. De bange Petrus werd een echte geloofsheld, wauw! Daarom koos ik dit boekje. Over het gelezen Bijbelgedeelte probeer ik dan een tekst uit te kiezen om mooi uit te werken. Ik kan het nog lang niet zo geweldig als alle voorbeelden die ik langs zie komen op Instagram en Facebook, maar het begin is er. Ik weet dat het vooral veel oefenen is en met wat doorzettingsvermogen, Pinterest en veel afkijken kom ik al een eindje. Ik laat me niet imponeren door anderen, maar probeer er van te leren en ontwikkel zo mijn eigen stijl.

Natuurlijk heb ik ook nog even heerlijk tomeloos gehaakt. Ik heb twee tassen haakspullen mee genomen (een beetje over de top, I know). Je moet je immers niet vervelen op vakantie. Ik heb in mijn zelf bedachte (harde) plekje gezeten (in de brede vensterbank). Zo’n plekje wil ik thuis ook, maar dan wel minder hard. Het weer werkte niet erg mee (droog, maar koel en winderig), dus zo’n lekker-even-niks-dagje komt dan op het juiste moment. Lekker lui lummelen komt in principe niet in mijn woordenboek voor, maar het is af en toe best prettig om tijdens het hobbyen op goede ideeën te komen.

’s Avonds heb ik in het avondzonnetje nog een korte wandeling gemaakt. Klinkt lekker burgerlijk allemaal, hè? Deze leukerd ging er speciaal voor staan (voor de lens). Van zulke momentjes moet je extra genieten. Dus wie het kleine niet eert… (klik). Later op de avond keken we Finding Dory (het vervolg op Finding Nemo), een echte Disney met een goed plot en een happy end. Dory gaat op zoek naar haar ouders, maar met een defect kortetermijngeheugen valt dat echt niet mee. Het creëert wel leuke, hilarische situaties en ook haar gaat uiteindelijk een lichtje op. Eigenlijk best fijn om deze dag op deze manier te besluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.