img 1506

Waar ik me al een paar dagen op betrap, is het feit dat ik voor mezelf iets wil haken. Een leuke muts, een gezellig vest of een warme sjaal (vooral nu het zo koud is buiten, bibber!). Van al deze spullen ben ik al ruim voorzien in alle kleuren en maten, maar je kunt er nooit genoeg van hebben (toch?). Toen bedacht ik me, dat ik nog niet had nagedacht hoe ik hiermee moest omgaan.

Ben dus eens even aan het googlen gegaan op zoek naar lotgenoten en hoe zij dit soort dingen aanpakken. Ik kwam terecht op een oud blog van huis van Belle. Daarin was ook iemand begonnen met een challenge (ik weet niet hoe het is afgelopen). Omdat het een challenge was, heeft zij zichzelf aan regels verbonden, waar ze zich aan moest houden. Spannend voor iemand die altijd de grenzen opzoekt (ik dus).  Op haar blog stond ook een plaatje waar ze aan moest voldoen. Ik kan wel met deze geboden (zijn vaak bedoeld als bescherming en niet om je te plagen, net als de 10 uit de Bijbel) leven en daarom besluit ik vandaag dat ik me hieraan verbind. Spannend en uitdagend! De bescherming in de onderstaande 6 ligt in het feit dat het enorm veel geld, schuldgevoel en spijt scheelt, dus voor die energievreters zal rust (of in mijn geval: zin in andere dingen) in de plaats komen. Prettig!

Regel 1: een jaar lang geen kleding of accessoires kopen (tassen, schoenen, riemen)

Jammer van die tassen. Ik had nog een leuke tas op het oog (gespot toen ik samen met mijn zoon bij de apotheek in het ziekenhuis zat). Hij (die tas) zat nog een soort in mijn hoofd om aan te schaffen als het echt niet meer vol te houden is. Oeps!

Regel 2: dat geldt ook voor onderbroeken en sokken

Nee! Wat is er prettiger dan even los te gaan bij de Wibra of Zeeman om je onderbroeken c.q. sokkenvoorraad aan te vullen? Niets toch? Haha! En dan meteen nog een paar bolletjes wol te scoren. Kost bijna niets. Oké, oké, ik zal het niet doen.

Regel 3: geen materialen kopen om kleding mee te maken

Jakkes, echt niet? Ik wilde juist iets leuk maken voor mezelf! Gisteren zag ik zo’n schattige muts! Die wil ik ook. Maar ja, regels zijn regels, dus dat doen we maar niet (zucht!)

Regel 4: geen cadeautjes accepteren die genoemd worden in de regels 1 t/m 3

Dit is wel een heel gemene, zeg! Jullie mogen me dus geen kleding cadeau geven. Of zullen we een uitzondering maken op mijn verjaardag? I love cadeautjes! Wat vinden jullie? Of zal ik mijn wensenlijst dan toch maar beperken tot boeken, boeken en nog eens boeken? Ik heb eerlijk gezegd ook nooit kleding op mijn verlanglijstje staan. Tegen de tijd dat ik ernaar verlang, hangt het meestal al in de kast.

Regel 5: je mag wel kleding ruilen met anderen

Pak van mijn hart! Dat ligt dan blijkbaar weer net iets anders. Ik krijg wat van jou, maar dan krijg je ook iets terug. Ik zal mijn kast eens gaan inventariseren om te kijken wat er geruild kan worden. Mijn vriendin vertelde me dat ze nog een leuk rood jurkje heeft wat haar ietsjepietsje te groot is. We schelen niet veel, dus misschien pas ik het wel, dus… nu moet ik wel mijn kast induiken om te zien of ik iets heb wat ik kwijt wil en zij leuk vindt. Gaat vast lukken!

Regel 6: je mag wel kleding lenen van anderen

Dus meiden, als mijn onderbroeken op zijn, kom ik er graag eentje van je lenen. Mocht het zover komen, dan weten jullie dat ik op zo’n dieptepunt (of zou het een hoogtepunt zijn?) ben gekomen, dat ik schijt heb aan alles! (Sorry voor het woord, maar de combi met onderbroek was zo leuk, kon het niet laten!)

Misschien is het wel een leuk idee, dat als ik helemaal uit elkaar klap van afkickverschijnselen, ik een kledingruilfeestje geef. Eind maart zo’n beetje, als de lente begint en de wintergarderobe plaatsmaakt voor de zomerse. Lijkt me eigenlijk wel heel erg leuk! Zou je komen?