img 15361Omdat subdoel 1 (vier weken lang elke dag bloggen) is gehaald, ga ik eens nadenken over subdoel 2. Ik merk dat als ik verder probeer te kijken naar 3, ik in een vorm van stress schiet. Daarom kleine stappen voorwaarts (ik ben trouwens meer het type van de 7-mijlslaarzen. Het gaat me vaak veel te langzaam allemaal). Maar ja, wat nu… Al eerder heb ik het over een cursus Engels gehad. Is dat misschien een idee?

Over 2 weken komt er weer salaris binnen (manlief krijgt om de 4 weken salaris, niet altijd handig). Daardoor mis ik vaak het overzicht. Dat maakt het voor mij een ietsje makkelijker om er wat roekeloos mee om te gaan. Zo van, ik heb er toch geen grip op, dus: 1,2, weg ermee (lekker naïef, hè?) We hebben al diverse methodes bedacht om hier meer inzicht in te krijgen. Waarschijnlijk is stoppen met uitgeven toch wel de beste (haha). Maar dat wilde ik nooit. Daarom is dit natuurlijk gewoon 1 van de vele smoesjes om mijn shopgedrag te rechtvaardigen. Echt zijn, Annet!

Daarom denk ik dat het goed is, dat ik me weer met de cijfers bezig ga houden. Alles in een kasboek noteren, is daarbij een goed idee (was ik voorheen te lui voor). Wellicht ook wat meer contant uitgeven en minder pinnen. Ik bedoel dus niet: meer uitgeven, maar als het dan toch moet, dan doe ik het contant, Dat is een goed idee, zeg! Dat ik dat niet eerder heb bedacht!

Deze komende 4 weken ga ik dus alles op papier zetten en ik zal geen pin aankopen meer doen in winkels. Nee, ik ga mijn pinpas niet inleveren (er zijn grenzen, hè?). Als dit een succes wordt, is het misschien daarna een leuke uitdaging om geen IDeal-betalingen meer te doen. Ik zou er zomaar enthousiast van worden (de wonderen zijn de wereld nog niet uit). Ik ga dit ook met mijn wederhelft bespreken. Kijken of ie mee wil doen. Ben zo benieuwd of we aan het eind van de 4 weken wat overhouden! Dat moet haast wel. Dat kun je op je vingers natellen!

Daarnaast ga ik vast met een half oogje (mijn specialiteit, haha) kijken naar een zinvolle cursus Engels (sounds good). Wie weet kan ik ook alvast mijn eerste blog overzetten in deze taal. En anders wordt dat doel 3. Lijkt me eigenlijk ook wel een hele uitdaging!