img 1591Gisteren blogde ik nog dat de verjaardag van onze zoon gemengde gevoelens bij mij opriep. Gelukkig is het een hele leuke dag geworden (ook volgens de jarige job). We hebben ons vroeg uit bed gesleept. Mijn lieve echtgenoot maakte nog een opmerking dat hij vandaag speciaal voor Nick een nieuwe broek aandeed (waar haalt hij die vandaan?). Er kwam meteen weer wat spanning op mijn challenge te staan (niet aan toegegeven, power!) Ik stelde me tevreden met mijn crème broek en donkerblauwe jasje met strepen op de mouw. Even wat tijd ingeruimd voor felicitaties en cadeautjes (o.a. nieuwe Iphone). Het is zo’n heerlijk, dankbaar mens. Knuffels en dankuwels werden veelvuldig uitgewisseld. Daarna naar school, werk en huishouden (badkamer, wc, ramen zemen, bleh!).

Eind van de ochtend had ik mijn tweede sollicitatiegesprek (stress!). De baan is nog veel leuker dan ik in eerste instantie dacht (veel diversiteit in werkzaamheden), dus ik ben heel benieuwd. Mijn buurvrouw is ook nog in de race. Mocht dit niets worden (zou echt jammer zijn), dan ga ik beginnen aan een cursus. Weet nog niet helemaal welke, maar komt vast goed. Ik wil in ieder geval niet stil blijven staan, maar groeien.

Om kwart voor 4 werden de festiviteiten vervolgd. Er kwam visite (opa en een tante) en taart. Oma wilde ook graag mee, maar dat kon helaas niet (moeilijk om elke keer wat in te leveren). Zondag was hij al bij haar langs geweest met zijn vader. De visite bleef gezellig mee-eten (pizza!). Ik heb mezelf ook meteen maar getrakteerd op een glutenvrije pizza (één keertje, moet kunnen). Het was heerlijk! De andere tante schoof met het toetje aan. Een ontspannen verjaardag zonder al te veel heen-en-weer-ren stress om iedereen van het nodige te voorzien, is ook weleens prettig. Hoewel het overzetten van de gegevens van de ene telefoon (want de nieuwe moet natuurlijk vandaag wel mee) naar de andere altijd bij mij behoorlijk wat spanning met zich mee brengt. Via ITunes loopt het bij mij niet altijd soepeltjes, maar het is gelukt. Hij is gebruiksklaar (girlpower!).

Om 20.00 u was iedereen naar huis en raceten wij naar de bios, want dat was ons avondprogramma. Hij mocht zelf kiezen en het was een filmavond geworden. Met z’n vijven naar de film dus (joepie!). De jongens hadden zich van tevoren zorgen gemaakt of ik het niet te spannend zou vinden (relax!). Gelukkig viel dat heel erg mee en heb ik niet de hele tijd met mijn handen voor mijn ogen gezeten of mijn kol als masker gebruikt (één keertje maar). Daarbij ben ik natuurlijk best een stoer mens (haha!).

De film verhaalde over één van de legendes over de Chinese Muur met Matt Damon in de hoofdrol (the great wall). De mensen daar werden aangevallen door enge monsters. Prachtig gefilmd. Het verhaal zelf was niet zo heel sterk, hoewel de boodschap van vertrouwen wel overkwam. Ik miste een beetje romantiek. Er was wel heel veel actie. Onze student gaf de film een 6,5, onze ICT-er vond het een gave film en de jarige job beoordeelde hem met een 9. Ook manlief kon de film wel waarderen. Iedereen blij. De foto (niet super-kwaliteit, I know, maar leuk genoeg) is genomen tijdens de pauze, dus dan is de mobiel weer favoriet.

Het belangrijkste is dat Nick heeft genoten (het was een fijne verjaardag!). Jullie felicitaties hebben daar zeker aan bijgedragen. Echt super! Na school hebben we samen alle gelukswensen bekeken. Bedankt daarvoor! En ikzelf? Ik geniet als mijn gezin compleet is (al moet ik dan soms wegduiken tijdens de film) in een ontspannen setting. Eigenlijk ben ik dan de gelukkigste mens op aarde.