img 1595Vorige week hoorde ik zo’n leuk woord: ontspullen. Bij Groot Nieuws Radio zijn ze bezig met deze maandchallenge. Dat is je huis ontdoen van allerlei ballast. Dingen die je niet nodig hebt, wegdoen naar bijvoorbeeld een kringloopwinkel of cadeau geven (goed rentmeesterschap). Ik zal mijn kasten eens nalopen. Zo heb ik ernstig veel serviesgoed, waar ik 80 procent nooit van gebruik. Maar ja, bij sommige dingen heb je weer gevoelswaarde. Maakt het lastig om weg te doen (zucht!). Dat schiet niet op.

Eigenlijk heb ik een paar maanden geleden gedaan mijn kledingkast ontspuld. Wat wel leuk is om daarbij nog te vermelde, dat ik qua kleding bezig met een challenge in een challenge. Dat heb ik nog niet gedeeld met jullie. Ik ben mijn hele kast aan het doorwerken en elke 2 dagen wissel ik van tenue (ondershirts elke dag, anders ruik je me vanaf een afstand). Ik red het niet met mijn broeken (hoewel ik toch wel 5 verschillende spijkerbroeken heb), maar met mijn truien, sweaters en vesten lukt het nu al zeven weken om om de dag iets anders te doen. Is wel grappig om zo je hele kledingkast te dragen. Ook wel een beetje schandalig dat ik zo verschrikkelijk veel heb. Het is niet allemaal haute couture, maar toch…

Als ik nu iets tegenkom, wat ik uiteindelijk toch niet draag, omdat ik het niet meer leuk vind, het is te groot of te klein of flatteert me niet, leg ik het meteen apart voor mijn kledingruilparty (natuurlijk zal ik het eerst netjes wassen). En dan met koffers tegelijk de deur uit, haha! Dat zie ik nog niet gebeuren. Ik heb nog niet zoveel verzameld dat ik weg wil doen. Ben best gehecht aan mijn voorraad en als ik het hele jaar niets mag kopen, wil ik toch de variatie erin houden. Maar ik beloof, dat ik mijn best zal doen om echt kritisch naar mezelf te blijven.

Ik merk wel dat ik een aquablauw shirt ontbeer. Ik heb er wel één, maar er zit een gat in de mouw. Misschien is het wel een optie om die te maken (jakkes). Wie weet, haak ik wel een bloemetje op (niet jakkes). Als ik die dan elders terug laat komen, is het net of het zo hoort. En als je me dan tegenkomt en ik draag dat shirt, dan weet je dat ik me niet heb laten verleiden iets nieuws te kopen. Of jullie moeten iets te ruilen hebben?

Zo ben ik dus aan het ontspullen. Eigenlijk is het ontkleden, waar ik mee bezig ben, maar dat heeft ook een andere betekenis (ahum). Ik kan het natuurlijk wel ontbloezen, ontshirten of ontbroeken noemen. Klinkt leuk, zit echter een wereld van strijd achter (in mijn geval dan). Geestelijk is dit bloggen trouwens ook wel een beetje ontkleden. Mijn binnenste laat ik beetje bij beetje zien. Maar ik denk dat doordat ik het deel, misschien al een deel van het probleem aanpak. Eigenlijk best stoer, toch?