img 1730Nu heb ik dus een probleem, een groot probleem. In ieder geval voor mij is dit een issue. Ik heb zaterdag witte sneakers nodig. Nou ja, nodig. Ik heb mezelf wijsgemaakt dat ik echt niet zonder kan. Natuurlijk kan ik zonder, maar nu even niet. Ik ben dus op zoek gegaan, ondanks mijn challenge, naar witte, lage Allstars, maatje 40. Ik heb ze in het winkelmandje gedaan (op Nelson.nl, toch weer die nieuwsbrief hè?) en zelfs al ingelogd. Alleen de bevestiging moest nog gebeuren. Toch heb ik het niet gedaan, ondanks mijn hebzucht.

Dat wil niet zeggen dat ik een stoere meid ben (no way). Ik baal ervan, dat ik iets wil, terwijl ik al zoveel bezit. Ik wil het niet willen, maar nu wil ik dus toch die witte sneakers. Ze zijn echt zoooo leuk! Ik kan de foto die ik gisteren boven mijn blog plaatste er wel weer boven zetten. Ik ben innig verliefd (zucht, zwijmel!) En geloof me, ik weet dat ik genoeg schoenen heb en ik weet dat ik ze niet nodig heb, maar ik wil ze zoooo graag! Ik heb niet genoeg zelfbeheersing om ze te weerstaan! Ik red het niet. Één dagje misschien en dat mag al een wonder heten. Normaal gesproken lagen ze al in het postdepot om morgen bij mij bezorgd te worden. Maar weet je, als ik nu toegeef, is mijn challenge verloren en mijn zelfbeeld verknald.

Bovendien heb ik echt superleuke zilverkleurige. Die zijn nog splinternieuw. Oké, ze zijn niet wit, maar ik vind ze zelfs (stiekem) leuker dan de witte. Maar ik heb nu eenmaal in mijn hoofd dat ik die witte (ook) wil en later de roze, de gele en je voelt hem al: alle kleuren van de regenboog. Die witte zouden bovendien zo gezellig staan bij de rode en blauwe die ik al heb. Het hek is dan echter van de dam. Dat weet ik gewoon, ik ken mezelf. Als ik één keer mijn challenge aan mijn sneaker lap, wordt het de volgende keer makkelijker en tegen de tijd dat mijn uitdaging afloopt, zou alles verloren zijn. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor het verlangen afneemt.

Dus ik doe het niet! Nee! Genoeg is genoeg! Ik zou mezelf zo tegenvallen en ik wil ook jullie, mijn trouwe supporters, niet teleurstellen. Ik kan dit. Maar niet alleen en dat heb ik vandaag wel geprobeerd. En een dagje lukt dus nog net, maar de dag erna dan? Ik denk dat ik vandaag maar vaak met mijn Maker in gesprek moet en Hem vraag om mij te helpen in mijn niets ontziende koopverslaving.

Op dit moment moet ik dan ook echt niet naar de stad, want als ik ze daar zou zijn, zijn ze van mij! Hebben! Vandaag maar eens even kijken wat ik allemaal wel in de kast heb staan (heel veel, beschamend veel!). Tel uw zegeningen, in mijn geval dus mijn schoenen. Misschien een mooi tijdstip om dit vandaag ook letterlijk te doen. Zal ik ze showen? Wie weet kom ik wel een vergeten paar tegen (vast niet!). En ik wil nu ook helemaal niet weten dat ik genoeg heb. Ik wil meer en eigenlijk ook niet!