vooruit shopaholic confessionsWat is het leuk om je ergens op te verheugen! Dat maakt dat alles wat lichter wordt. Het helpt ook om de moeilijke dingen met iets meer energie te doen, zoals het huishouden. Dat bedacht ik me gisterenavond toen ik veel te laat in bed lag. Ik dacht aan een stap vooruit.

Ik wilde dit meteen in een blog gooien. Omdat het al diep in de nacht was, heb ik dat maar niet gedaan. Had ik misschien beter wel kunnen doen, want het gaf me zoveel energie dat ik nog wel even heb liggen stuiteren, voordat de slaap kwam.

Vandaag ga ik in ieder geval uitzien naar donderdagmiddag. Ik heb je eerder verteld over mijn hobby Bible-journaling. En wat is er leuker dan samen een hobby te hebben? Niets! Oh ja, toch. Samen op pad om wat spulletjes te kopen. En dat gaan we dus doen.

Samen met mijn vriendin ga ik naar Scrapdelight, een scrapwinkel in Nieuwegein. Ik bedenk me nu ineens wel, dat het wel heel erg beschamend zou zijn als ik in deze hobby de koopgrenzen overschrijd. Je niet kunnen beheersen en dan wel een tekst journalen als: ik vermag alle dingen, door Christus die mij kracht geeft.

Ik heb wel mijn voorzorgsmaatregelen genomen. Dit keer ga ik niet onbezonnen te werk. Ik ga niet bestellen via een webshop, zodat de aanschaf toch soms enigszins tegenvalt. Omdat ik dan geen zin heb of het kost geld om het retourneren, hou ik het vaak. Maar dragen of gebruiken doe ik het dan nauwelijks. Wat ik wel ga doen? Gewoon gezellig naar de winkel.

Ik heb natuurlijk wel via internet gekeken of er wat leuks te scoren valt en dat is zo. Ik heb nog wat geld van mezelf dat ik vrij mag besteden. Yes! En dan ook nog samen! Super!

Jaren geleden, toen mijn koopgedrag al te denken gaf (shopaholic confessions), hebben mijn man en ik een zakgeld-systeem in het leven geroepen. Klinkt een beetje kinderachtig, maar anders hadden we er elke keer gedoe over. Maandelijks krijgen we een bedrag, waar we mee mogen doen wat we willen. Hij houdt zich daar keurig aan. Als hij dan iets wil, spaart hij van zijn zakgeld.

Mijn impulsieve persoontje kan daar niet op wachten. Je ergens op verheugen is dan niet nodig als je altijd vooruit spoelt, niet kunt wachten. Je koopt het meteen en je verlangen is vervuld, eventjes. Vroeger was het minder erg als nu. Mijn verslaving kost elke keer meer. Elke keer ga je een stap terug. Het lijkt me zo gaaf om een stap vooruit te doen.

Even terug naar donderdagmiddag of moet ik zeggen: vooruit. Ik heb besloten dat ik geen bankpasje meeneem. Voelt naakt en ik haat naakt. Die kleding koop ik tenslotte niet voor niets. Het scheelt dat ik de komende jaren echt niet bloot de straat op hoef, omdat ik geen kleding heb, haha.

Dus alleen contant geld mee. Echt heel spannend. Het is jaren geleden dat ik voor het laatst zo op op pad ging. Dat was in het tijdperk dat er nog geen IDeal bestond. Die goeie, ouwe, ideale tijd voor een enthousiasterik als ik. Nu volgt de nieuwe tijd. Kan haast niet wachten tot ik aan mezelf bewezen heb, dat ik dit kan! Met Christus.

Zonder webshop was ik gedwongen mijn huis te verlaten en in de winkels mijn aankopen te doen. En dat deed ik echt heel graag. En weet je, als je met bergen kleding bij een fysieke kassa staat, waar je iemand moet aankijken en afrekenen is echt anders dan bij een anonieme webshop. Dan spreekt je geweten toch minder, dat van mij in ieder geval wel.

Als de pakketdienst dan weer voor de deur stopt, knaagt het wel even. Vooral als het vaak dezelfde persoon is, die de pakjes bezorgt. Maar het fijne kick-gevoel overheerst vaak. Daar zal ik eerlijk in zijn. Kan mij het schelen, denk ik dan. Hebben, hebben, hebben! Of: deze ene keer nog (shopaholic confessions).

Vooruit

PostNL en DHL kunnen voortaan wel inpakken, want aan mij zullen ze weinig meer verdienen. Dus vooruit, niet bij de pakketten neerzitten, maar voorwaarts mars! Wat zal dat een heerlijk gevoel geven. Iets kunnen kopen en er ook nog van genieten! Eigenlijk gek dat ik me dat nooit eerder heb gerealiseerd!

Hou je haaks!

Meer kledingshopstopchallenge-blogs vol shopaholic confessions lees je onderaan deze pagina.

De foto komt van Pixabay.com