img 1751Tiktak, tiktak! De race tegen de klok gaat nog even verder. Wilde plannen had ik om eens korte metten te maken met mijn niet afgeronde projecten. En ik moet zeggen: ik heb een hoop bereikt. Het nadeel met een hobby is dat je vaak goede ideeën hebt, die half uitvoert en vervolgens al weer aan het volgende begint zonder het andere af te maken. Bij mij is dat mijn grootste struikelblok. Inspiratie genoeg, teveel zelfs, maar dingen afmaken is een hele uitdaging. Van alles wat proberen en dan niet de motivatie hebben dit tot een goed einde te brengen. Gelukkig komt er altijd een moment dat ik tot bezinning kom, de ravage om me heen bekijk, mezelf een schop onder mijn achterste verkoop en aan de slag ga om alle losse eindjes af en weg te werken.

Ik begon de dag heel vroeg onder de dekens toen de wekker nog niet was afgegaan met solliciteren. Ook wel soort van belangrijk. Daarna werkte ik mijn project van de avond daarvoor af. Ik had leuke lampionnen gehaakt (vandaar het plaatje boven mijn blog gisteren), maar ze konden nog niet hangen. Als ik ze weg had gelegd, weet ik zeker dat ik er voorlopig niets meer mee had gedaan. Dus dapper heb ik ze voorzien van touwtjes om ze op te hangen. En natuurlijk ook alle losse draadjes wegwerken. Niet echt mijn ding, maar het moet gebeuren. En het resultaat mag er zijn (vind ik zelf).

Daarna had ik het plan opgevat de foto’s van 2015 te selecteren, zodat ze in een digitaal fotoboek kunnen komen. Ze staan altijd al keurig ingedeeld per maand en dag op mijn computer (daarin ben ik wel georganiseerd). Dan maak ik een kopie per dag en gooi de foto’s weg (kopieën dus, nooit originelen), die ik niet in het boek wil hebben. En dan is het een kwestie van vullen, het leukste werk. Digitaal is toch een stuk makkelijker dan al dat gedoe met losse bijbestellingen, etc. En dan knippen en plakken, poeh! Mij niet meer gezien. De splitjes vond ik altijd terug door het hele huis. Al bijna 10 jaar plak ik ze digitaal. Voor de jongens maak(te) ik ook een boek. Voor de oudste inmiddels niet meer. Die is in 2014 18 (volwassen en vanaf dat moment verantwoordelijk voor zijn eigen foto’s) geworden. Dat jaar was dus, wat mij betreft, zijn laatste digitale boek. Leek me een mooi moment om te stoppen. Ik pers wel een DVD voor hem. De fotoboeken van 2014 stonden al een tijdje te wachten op een leuke actie (verantwoord, hè?) en die actie was er nu bij AH. 50% korting op de extra pagina’s. Ik heb altijd heel veel extra pagina’s, dus had lekker wat korting. Prettig dat die boeken nu ook worden afgedrukt. Kan er weer wat van mijn lijstje. Dan dus snel verder met 2015 (ik loop achter!) en wachten op een nieuwe actie, want anders krijg ik mijn financiële eindjes niet aan elkaar geknoopt.

Pas had ik als test een deken gehaakt met dubbele draad (In postzakkenstijl). Ging lekker snel, alleen wat los/lubberig. Ook die heb ik even een klein wasje (het kwartierprogramma van de wasmachine met wasverzachter) gegeven en toen buiten vastgepind zodat ie netjes kon drogen. Klaar! Hij ruikt nu ook zo lekker! Ook voor mijn neefje heb ik leuke cadeauzakjes gehaakt (niet gisteren, hoor, maar wilde ze gewoon even showen). Dan lag er tenslotte nog een deken, die nog niet helemaal af was. Ik moest nog slierten (lossen) haken om door openingen te weven. Die slierten zijn af, net als weven, het afwerken nog niet. Dat doe ik vandaag. Ik raak steeds gemotiveerder! Eigenlijk best lekker, al die losse eindjes wegwerken.