img 1757Ik zit hier bij de training Beter Bloggen in 1 dag. Met deze zin als intro (storystarter) kregen we gisteren drie minuten de tijd een blog (in ieder geval een begin) in elkaar te zetten. Deze training werd gegeven door Paulien Vervoorn (geloofwaardigspreken.nl) en Helga Warmels (helgazonderafval.nl), twee ervaren schrijfster c.q. blogsters. Ik ben nu dus ernstig fan van beiden!

Het is ontzettend leuk om 8 lotgenoten (knipoog) tegen te komen met schrijversambitie en inspiratie. Ook heel gaaf om te zien dat er zoveel onderwerpen zijn om over te bloggen. Sommigen zijn al blogger (net als ik), anderen nog niet. Een aantal heeft al een gelikte website (ik nog niet). Ik denk dat ik wel degene ben die al de meeste blogs heeft geplaatst (yes!). Ik heb (keurig) gewacht tot deze dag om een goede keuze te maken voor een websitenaam. Het zou jammer zijn als ik al een domein heb gekocht en er klopt helemaal niets van mijn titel. Nou, en dat was inderdaad het geval (snik). Zelfs in mijn banner was ik vergeten te vermelden waar mijn challenge over gaat (lekker bijdehand). Hoe leuk ook, kleding komt er niet in voor. Ik heb dus in ieder geval wat geleerd en ik kan weer aan de slag.

En daar bleef het niet bij. Zo bestaat er een lijst met woorden die je niet zou moeten gebruiken in je blog. Weet je welk woord daar ook in voorkomt? Eigenlijk! Nee! Mijn wereld stortte in. Mijn hele blog draait hierom. Dat ik eigenlijk de dingen doe, die ik niet wil en de dingen die ik wel wil, niet doe. Een beetje de omgekeerde wereld dus. Maar Helga was hier heel duidelijk in. Er is zelfs een naam voor: kill your darlings. Ik weet nog niet of ik dat kan. Ik ben er eigenlijk zo aan gehecht. Ook kreeg ik als tip van Paulien mee om het woord kledingshopstopchallenge te wijzigen in kledingchallenge. Is een stukje korter en leest iets makkelijker. Helemaal prima.

Daarnaast is het volgens beide dames belangrijk in je website te vermelden waar je blog over gaat (goede tip!). Actuallyannet zegt dus niets over het onderwerp. Tijdens de training heb ik de kans niet gehad om na te denken wat dan een geschikte naam zou zijn. Er kwam zoveel interessants langs. Ik wil het woordje eigenlijk er eigenlijk wel inhouden. Gewoon omdat ik best wel tegendraads ben. Bovendien is het een woord wat iedereen best wel vaak gebruikt. Ik denk er gewoon nog even over na.

Vervolgens werd mij ook de vraag gesteld: wil je na je challenge nog blijven bloggen? Ja, heel graag! Ik geniet hier enorm van. Dan moet ik hiermee rekening houden als ik een naam kies, bijvoorbeeld gevoeligvoorverslaving of iets dergelijks. Dat vind ik iets te saai (sorry!) Ik zoek iets uitdagenders, maar ik snap wel haar punt. Helga gaf aan dat dit nog een heel proces is, zo’n naam kiezen. Ik heb ook al als optie: actuallyaddicted.com of .nl. Ik ben er nog niet helemaal uit, dus als jullie nog namen weten? Laat dan even een reactie achter. Dat stel ik echt op prijs.

De dag was om 16.30 u afgelopen en ik ging met een heleboel blogbagage naar huis. Ik ben heel blij dat ik deze dagcursus heb gevolgd. De kennis die ik gisteren heb opgedaan, zal ik gaan toepassen in mijn blogs. En vanaf vandaag moet je verschil gaan zien, dus ik ben eigenlijk best benieuwd of dit nu al leesbaar is.