De gehaakte CAL als tweepersoonsdeken (haakblog 49)

De gehaakte CAL als tweepersoonsdeken (haakblog 49)

aan de haak blog 49 een CAL als tweepersoons dekenWaardoor is jouw haakverslaving ontstaan? Ik weet nog goed hoe die van mij ontstond. Het begon met een krantenartikel wat ik las op de verjaardag van een goede vriendin. Hierin stond de vermelding van een nieuwe trend die was overgewaaid uit Engeland of Amerika: een CAL haken. En het duurde niet lang of ik ging aan de haak voor de gehaakte CAL als tweepersoons deken.

Jij kan toch haken?

Destijds had ik een klein bedrijfje en haakte ik kastranden en randjes om handdoekjes dus mij werd de vraag gesteld: ‘jij kan toch haken?’

Wat er toen gebeurde? Het leek wel of zich een luik opende in mijn hoofd en een hele partij wol kwam eruit vallen met inspiratie.

Nou en of ik haken kon. Ik had het toen alleen nog niet zo veel gedaan. Ik kan al haken vanaf de lagere school. Mijn moeder was ook heel creatief en breide veel. Ik was dus meer een breister, maar haken kon ik ook.

Meteen ben ik aan de haak geslagen

Je begrijpt dat toen ik thuis kwam van die verjaardag met het artikel ik meteen wil insloeg en aan de haak ben geslagen en eigenlijk niet meer ben gestopt.

Alles moest ervoor aan de kant: huishouden, man, kinderen. Nee hoor, geintje. Maar ik was wel superenthousiast en dat ben ik nog steeds!

Meteen het diepe in met een tweepersoons deken

Deze eerste deken werd meteen een tweepersoons versie. Hoezo de lat hoog leggen?

Deze deken heet ook gewoon CAL. Later kregen ze namen. Ik haakte hem in rood wit blauw khaki en na heel veel uurtjes kwam ie bij ons op bed te liggen.

Het rood wit blauw sloeg ik in bij Wibra (Saskia) en Zeeman (Royal) en de khaki kleur was Mocha van Stylecraft Special Dk. Die is wel iets dunner, maar ik haakte die kleur met een halve naald groter. En dat ging prima. Aan de haak voor de gehaakte CAL als tweepersoons deken

Deze deken heb ik later weggegeven

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ook deze heb ik weggegeven. Dit gebeurt wel vaker, haha.

Toen wij onze slaapkamer veranderden en alleen blauwtinten nog maar welkom waren, heb ik deze deken aan een goede vriendin (in Kenia gegeven). Het deed haar denken aan Nederland. Dat is niet zo raar met deze kleuren.

Zelf ben ik toen weer aan de haak geslagen en heb twee dekens gehaakt voor ons eigen bed.

Mijn tip voor jou:

Als je nog niet weet of haken iets voor je is, start dan met een goedkoop garen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.