aan de haak blog 51 de Spicier life CALHoe leuk is het om CAL te haken! Met een CAL leer je ontzettend veel steken, je ontdekt nieuwe kleurcombinaties en het verbindt. Je doet het immers met elkaar. Elke maandagmiddag zien mijn BFF (beste vriendin voor altijd) en ik elkaar en elke maandagmiddag is het raak: haken! Onlangs sloegen we aan de haak voor de gehaakte Spicier Life CAL.

Elke maandagmiddag heerlijk haken

Ook de Nederlandse versie is beschikbaar. Op de site van Iris van een Mooi Gebaar stond de vertaalde versie.

Hier heb ik een PDF-file van gemaakt en elke maandagmiddag haakten we samen aan deze deken. Echt heel gezellig.

Tijdens het kletsen, groeiden onze dekens. Zo leuk hè, dat we twee dingen tegelijk kunnen: praten en breien, eh… haken.

Altijd haken

Dat vind ik het meest geweldige aan deze haakhobby: dat je tegelijk sociaal kunt zijn. Hoewel mijn kinderen weleens verzuchten: u zit altijd te haken. En dan antwoord ik: 33, 34, 35. Dat dus, haha!

Afijn, de gehaakte Spicier Life CAL heb ik samen met haar gehaakt en het was erg leuk. Net als bij zijn voorloper de Spice of Life CAL zaten hier heel veel verschillende haaksteken in.

De gehaakte Spicier Life CAL

Die van haar is weer helemaal anders geworden dan die van mij  (zie de foto, die van haar is met roze, die van mij met rood), maar dat is juist het leuk aan de gehaakte deken Spicier Life CAL

Enthousiast geworden? Haak maar aan. Jij kunt dit ook!

Zo ben je toch uniek. Zij haalt ook losser dan ik. Daarom heb ik wat extra steken opgezet. Inmiddels is deze deken af en zijn we gestart met Coastal Crochet Cal, ook vertaald op de site van Mooi Gebaar.

Zodra die af is, zal ik hem ook aan je showen. Hij is inmiddels af en hier vind je het blog.

Zoek je nog meer haakinspiratie? Dat kan. In meer dan 100 haakblogs neem ik je mee in mijn haakavonturen. Inspiratie genoeg met tips en tops haken.

Naast zo’n stekendeken kun je ook een verhaaldeken haken. Dit kan doordat ik een aantal haakpatronen gratis op mijn website heb staan. Als je je emailadres invult dan krijg je het patroon in je mailbox.

Omdat ik haken zo ontzettend leuk vind (ja, ik ben echt verslaafd), heb ik me ook op het designerspad gewaagd. Mijn haakpatronen vind je in mijn Etsy-shop. De meeste zijn c2c haken, wat erg leuk is. Heb je het al eens geprobeerd?

Mijn tip voor jou:

Zoek je een leuke bezigheid samen met je vriendin(nen)? Aan de haak!