Annets Alfabet

Digilettering digitaal handletteren

 

Al tijden ben ik fervent fan van handlettering. Echter trillen mijn handen vaak erg en word het resultaat niet wat ik in gedachten had. Maar niet getreurd. Hier heb ik een oplossing voor gevonden: digilettering digitaal handletteren, het digitale broertje (of zusje) van handlettering.

Kaarten met letters

Natuurlijk weet ik dat er best een heleboel op de markt is, qua kaarten met letters (want dat ga ik ervan maken), maar toch denk ik dat ik mijn eigen opbeurende stijl, iets toe te voegen heb.
Eerst startte ik met handletteren. En ik was echt superenthousiast. Heb ontzettend veel materialen ingekocht. Ik vond het vooral heerlijk om te doen tijdens kerkdiensten om zo de bijbeltekst te handletteren. Tegenwoordig gaan we niet zo vaak meer, dus ik heb vaak mijn laptop bij de hand.

Gestart met digilettering

Op een dag kreeg ik een heldere ingeving en besloot ik mijn handlettering om te vormen tot digilettering. Daarvoor koop ik officiële lettertypes die ik ook commercieel mag gebruiken en vervolgens gebruik ik die om een mooie gestijlde kaart te maken.
Hiermee wil ik dan bemoedigingen met een knipoog maken, die je naar iemand kan sturen die het nodig heeft. Ook hierin vind ik kleur bekennen heel belangrijk. Als je zelf deelt wat niet goed gaat, kun je een ander ook helpen om eerlijk en kwetsbaar te zijn.

Kleur bekennen met een knipoog

Daar moeten mijn kaarten aan voldoen. Ze moeten een glimlach creëren of bemoedigend zijn. En dat kan met digilettering en natuurlijk kleurtjes in de kleuren van regenboog, het symbool van de hoop. Want daar geloof ik heilig in: er is altijd hoop.
De teksten komen digitaal beschikbaar, dus je kunt ze doorsturen via de mail, uitprinten op fotopapier of via een organisatie als Kaartje2go bestellen.

Focus op vreugde

Zelf ben ik altijd een tikje depri en ik heb ontdekt dat kleur helpt om het leven van de zonzijde blijven te bekijken. Ik hoop dat deze digilettering, digitaal handletteren, jou ook helpt om hoop te houden, moed te krijgen en je geloof niet te verliezen.