Doelen stellen ondanks paniekaanvallen (challenge dag 279)

Doelen stellen ondanks paniekaanvallen (challenge dag 279)

Paniekaanvallen slopen je lijf en je leven. Toch laat ik ze niet winnen. Soms zie ik het allemaal weer helemaal zitten, heb plannen te over en barst van energie. Andere momenten zit ik panisch op de bank, weggedoken in mijn deken en vraag ik me af of het ooit nog beter met me zal gaan. Toch wil ik mezelf doelen blijven stellen ondanks paniekaanvallen.

Doelen stellen als je positief bent

Die naargeestige, depressieve gedachten probeer ik uiteraard niet toe te laten. In mijn positieve momenten stel ik voor mezelf doelen. Dat lukt niet als ik negatief ben. Als ik negatief ben, ga ik huishoudelijke klusjes doen. Dan heb ik toch het gevoel dat ik wat doe. Anders voel ik me zo’n loser!

In een helder ogenblik (gelukkig zijn er daar vele van) dus, heb ik mezelf een doel gesteld: Bijbellezen. Vorig jaar heb ik de hele Bijbel doorgelezen. Dit deed ik met het programma Bible in one year. Dit jaar vond ik dat ik het zelf wel kon, dat Bijbellezen.

Echter, dat is nu ver beneden peil. Ik ben veel te snel afgeleid door Facebook, mailtjes en Instagram.

Mijn doel: the Bible in One Year in 3 maanden

Omdat ik weet dat alleen God mij de kracht kan geven om door te gaan, heb ik besloten om de Bible in One year in 3 maanden te doen.

Ik heb er de tijd voor en ik wil graag weer geestelijk gevoed worden. Elke dag probeer ik er dan een tekst uit te halen die voor die dag met me meegaat. Daar bid ik Hem ook om, dat Hij me laat zien wat voor mij belangrijk is.

Inmiddels ben ik twee jaar verder. Het gaat iets beter met me. Nu ik dit blog teruglees, merk ik dat het me heeft geholpen om – ondanks het feit dat ik niet zo mobiel was vanwege de paniekaanvallen – mezelf elke dag doelen te blijven stellen.

Mijn tip voor jou:

Blijf altijd doelen stellen,  ook als je niet lekker in je vel zit.

doelen stellen ondanks paniekaanvallen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.