Zo lief! Ik werd gisterenmiddag gebeld door mijn werkgever met de vraag hoe het met me ging. Door opschrijven je zaakjes op orde.

Ik vertelde van mijn evenwichtsperikelen en hoe vervelend ik het vond dat ik me had ziek moeten melden. Mijn collega was heel begripvol en stelde voor om het gewoon halve dagen te proberen en dan meteen te kijken of er een beeldscherm is wat beter voor me is.

Haar vragen prikkelden me om wat dingen op te gaan opschrijven. Door opschrijven je zaakjes op orde.

Het raakte me echt dat ze zo hun best doen. Als dit allemaal niet werkt, houdt het natuurlijk op. En dan moet ik toch die sprong in het diepe wagen.

In deze dagen heb ik natuurlijk ernstig nagedacht wat er gaat gebeuren als ik het niet red met de digitalisering. Wat ga ik dan doen?

Naar aanleiding van een aantal reacties op mijn vorige blog, ben ik gaan nadenken. Wie ben ik nu? Wat kan ik goed? En hoe kan ik dit inzetten om dienstbaar te zijn?

Ik ben erachter gekomen dat de dingen die ik leuk vind allemaal te maken hebben met het aanbrengen van orde.

Ik vind het prettig om orde te brengen in mijn (of een ander) huishouden, in de financiële administratie (liever niet die van mezelf), in mijn fotoboeken (helemaal bij tot en met 2015), in de styling van mijn huis (alles moet matchen) en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Laat ik vooral mijn kledingvoorraad niet vergeten. Die was tot voor kort niet op orde, maar nu in ieder geval wel.

Eén van de redenen dat ik met deze kledingshopstopchallenge startte, was dat ik geen overzicht meer had. Dan gaat er ergens iets mis. Ik wil wel graag oog blijven houden op alles wat ik heb.

Ik merk ook dat mijn handen jeuken als het ergens niet loopt. Een stukje harmonie is voor mij onontbeerlijk, hoewel ik soms (komt sporadisch voor) ook heerlijk tussen alle rommel in huis een boek kan lezen.

Toen ik letterlijk werd stilgezet deze week, heb ik niet stilgezeten (juist niet).

Ik ben er (eindelijk) achter wat de gemene deler is van mijn talenten: ordenen. Wel gek voor een ADHD’er, maar ieder mens is uniek en dankzij mijn ADHD gaat het ook allemaal lekker snel!

Ik merk wel dat schrijven (bloggen in mijn geval) en spreken (mijn roze olifant) niet bij dit onderdeel lijken te horen. Ook gedichten schrijven helpt om mijn gedachten op orde te krijgen.

Hoewel…. als ik blog, breng ik orde aan in mijn gedachten en als ik spreek, merk ik dat er dan ook veel dingen op hun plaats vallen.

Al redenerend heb ik vaak een oplossing bedacht. Mmm, bijzonder…. Grappig is dat ik dat nog nooit zo gezien heb (dat dit bij ordenen past).

Zo zie je maar, door het op te schrijven komt er allerlei inzicht.

Bij deze beloof ik jullie en mezelf: als het niet gaat werken op mijn werk (en ik ga er echt mijn best voor doen), dan start ik mijn eigen onderneming.

Update: dat heb ik inmiddels gedaan! Annets Alfabet is een leuk bedrijf en inmiddels verkoop ik gedichtenkaarten en haakpatronen. Ik geniet er elke dag van.

En dan doe ik ook die dure cursus huishoudcoach (update: niet gedaan. Toch te duur!) Een naam voor mijn droomonderneming (inmiddels wel: Annets Alfabet) heb ik nog niet, maar ik weet wel wat ik dan ga doen (mochten jullie tips hebben, laat ze me vooral weten).

Door opschrijven je zaakjes op orde

Door opschrijven je zaakjes op orde, werkte voor mij wel. En voor jou? En omdat jullie dit blog hebben gelezen, weten jullie het eigenlijk ook, maar nog even mondje dicht…

Vind je het leuk om mijn blogs te lezen die ik schreef over mijn kledingshopstopchallenge? Dat kan. Ook dat is een stukje orde aanbrengen. Het heeft mij erg geholpen zicht te krijgen op mijn verslaving. Ben benieuwd of jij er ook mee geholpen bent.

Hou je haaks!

Oh enne… heb je bemoediging nodig om niet teveel te shoppen of gewoon een schop onder je gat? Kijk dan eens in mijn webshop. Ik maakte leuke, grappige printables met een knipoogje om je te bemoedigen.

shopaholic 03 daden mockup pdf