aan de haak blog 27 een deken in filethaken binnenStel je voor: je wilt een vliegengordijn haken, maar uiteindelijk na uren noeste vlijt mislukt je project? Wat doe je dan? Spoileralert: een deken filethaken.

Enthousiast sloeg ik halverwege maart aan de haak, want ik had een fantastisch idee (dat dacht ik tenminste).

Ik ging een vliegengordijn haken van katoen, want mijn huidige gordijn vond ik zoooo saai en niet bij de sfeer in huis passen. Helaas mislukte dit en moest ik aan de haak voor een deken filethaken.

Omdat acryl wat uitzakneigingen heeft, besloot ik deze keer katoen ter hand te nemen en bestelde ik Yarn and Colors Epic in groen, rood, roze, geel, zwart en wit en toog ik enthousiast aan de slag. Dit is een stoer katoenen garen en helemaal niet duur.

Ik was geïnspireerd geraakt door de Nostalgia CAL (filethaken), maar omdat ik origineel wilde zijn, bedacht ik mijn eigen patroontjes.

Elke sliert kreeg een andere twist. Natuurlijk kon ik niet wachten tot hij af was, dus mijn vrije uurtjes vulde ik met haken, haken en nog eens haken.

Mijn arm ging er pijn van doen, maar stoppen? Ho maar! (Niet echt een slimme actie, ik weet het).

De zaterdag voor Pinksteren was ie af (net op tijd, want ik wilde hem graag showen aan de familie). Manlief had twee steuntjes gemonteerd op het kozijn en ik had de stroken over elkaar heen gehaakt.

Toen het tadaa-moment aanbrak, stond het huilen me nader dan het lachen. Het zag er niet uit! Het hing helemaal niet netjes. Neee! Ik was totaal gedesillusioneerd. Al mijn noeste vlijt en dan deze narigheid!

aan de haak blog 27 een deken in filethaken uitgespreid

Meteen heb ik het hele geval er weer afgehaald. Nu had ik al die haakuren voor niets gemaakt. Gelukkig stond mijn brein niet stil en besloot ik de slierten te meten.

Ik had als ik ze aan elkaar zou zetten een lap van 2 x 1.20 m. Dat was net te smal voor een eenpersoonsdeken. Maar…. als ik er nog een strook bij zou haken, zou hij wel breed genoeg zijn.

Ik wist niet hoe snel ik bolletjes moest bestellen. Het werd grijs (dan had ik dezelfde kleurtjes als mijn ballenslinger). Toen deze af was heb ik de banen met rijen picootjes aan elkaar gehaakt in de verschillende gebruikte kleuren en buitenom met rood.

deken filet 4

Dan had ik meteen een leuke afwerkrand. Alleen bij de rode sliert heb ik geel gebruikt.

Een deken filethaken

In plaats van een vliegengordijn werd het uiteindelijk een nostalgische deken filethaken. En wat is ie weer leuk geworden (al zeg ik het zelf!) Mijn vliegengordijn hangt nog lelijk te zijn.

Als tussenoplossing heb ik een strik gehaakt en als het nu wat ongezellig is qua weer en de deur dicht is, knoop ik het gordijn bij elkaar en doe ik de strik erom.

Eigenlijk toch een geslaagd project, nietwaar? Toch blij met mijn actie: aan de haak voor een deken in filethaken.

Mijn haaktip voor jou:

Lijkt een project mislukt te zijn, geef de moed dan niet op. Bedenk een andere bestemming. Misschien is het alternatief nog wel leuker.

tips en tops haken een deken filethaken haaktip 27

Op zoek naar meer haakpret? Kijk dan eens bij mijn andere haakblogs. Ze staan vol tips en tops haken.

Het allerleukste om te haken zijn granny squares. Ik kan het iedereen aanraden. Het is maximaal ontstressend. Daarom heb ik een aantal haakpatronen met granny squares ontwikkeld. Je vindt ze in mijn webshop.