Een gehaakt Call The Midwife dekentje (haakblog 62)

Een gehaakt Call The Midwife dekentje (haakblog 62)

aan de haak blog 62 een Call the Midwife dekentje hoofdfotoEen heel leuk patroon om te haken is een Call The Midwife (roep de verloskundige)-dekentje. Het is een eenvoudig patroon met een superschattig resultaat. Wist je dat dit dekentje geïnspireerd is op de serie Call The Midwife? Ik vind het altijd leuk als een deken een verhaal vertelt. Ik vertel je er graag over, want ik sloeg ook aan de haak voor een gehaakt Call The Midwife dekentje.

Een handig project voor het wegwerken van je wolletjes

Zo’n schattig dekentje is ook een mooie manier om je wolletjes weg te werken. Ik geef je een voorbeeld: ik kocht een aantal bollen bij Caro’s atelier.

Gewoon voor de heb en omdat het in de aanbieding was. Een goede reden, nietwaar?

Natuurlijk moest het een dekentje worden

Een grote deken kun je hiermee niet haken. En kleding haken is mijn ding niet, hoewel ik deze week nog wel een verrassing voor je heb.

Amigurumi is helemaal mijn ding niet. Toch heb ik een keer een Zwarte Piet gehaakt en daar was ik toch behoorlijk tevreden mee.

Het leukste om te haken vind ik zelf dekens met op de voet gevolgd door slingers. Ik had een aantal bolletjes offwhite katoen en besloot maar gewoon te beginnen. Aan de haak dus.

Ik zou wel zien waar ik uit zou komen.

Een Call The Midwife dekentje dit keer

Omdat ik het dekentje Call The Midwife al vele malen langs had zien komen en elke keer vertederd werd door het eindresultaat, besloot ik dat dit hem zou worden.

Het is bovendien een makkelijk haakpatroon, dus ik sloeg enthousiast aan de haak voor een Call the Midwife dekentje en eindige ook enthousiast. En dat is niet altijd zo.

Hij was snel klaar en de rand verzon ik zelf. Die hield ik ook eenvoudig (3 lossen, halve vaste, 5 lossen, halve vaste, 3 lossen, halve vaste in een opening en in de volgende opening 1 vaste met 2 of 2 lossen ertussen).

Een hele drukke rand zou het resultaat alleen maar verknallen.

Mijn tip voor jou:

Het Call the Midwife-patroon geeft een mooi brocante resultaat.

Enne… hou je haaks! Vind je het leuk om alle haaktips verzamelend te hebben in een ebook? Dat kan. Ga hiervoor naar mijn webshop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.