Een gehaakt kerstdekentje in corner to corner (haakblog 65)

Een gehaakt kerstdekentje in corner to corner (haakblog 65)

aan de haak blog 65 een kerstdekentje in c2c hoofdfotoAls je al die leuke projecten langs ziet komen aan het eind van het jaar, gaan je handen toch jeuken. Ik besloot vorig jaar om me toch ook nog eens te wagen aan een kerstdeken. Dus sloeg ik aan de haak voor een gehaakt kerstdekentje in corner to corner.

Een combinatie van Stylecraft Special DK en Colour Crafter Velvet

Eerder haakte ik hier al een lapjesdeken van, dus ik kwam beslagen ten ijs. Ik wist waar ik aan begon. Een lapjesdeken is echt superleuk. Ik ben nu zelfs met een corner to corner deken bezig, waarin ik de letters van het alfabet verwerk.

Ik koos als kleuren de Colour Crafter Velvet (haakt heerlijk) van Scheepjes in de kleur Monroe, een gemêleerd garen. Dit is niet een garen wat mijn voorkeur heeft, ik hou niet zo van gemêleerd.

Toch leek het me een geschikt garen om het kerstdekentje mee te haken.

Andere kleuren die ik gebruikte waren wit, Grass Green, Green Gage en Lipstick, (Stylecraft Special DK).

Ik moest nog haasten om het af te krijgen

IJverig ging ik aan de slag, aan de haak. Vaak doe ik dat een beetje te laat en dan wordt het nog haasten om het af te krijgen.

Ik besloot dat ik een ruitjeseffect wilde en het was nog even kijken hoe ik dat ging doen.

Je ziet op de foto hoe het is geworden. En ja, met kerst was ie klaar! Aan de haak voor een kerstdekentje in c2c was ik dus op tijd gestart.

De werkwijze van het kerstdekentje

De eerste rij haakte ik wit en Monroe om en om, de tweede rij werd Green Gage en wit en dan zo dat wit ook om en om kwam te zitten. De volgende rij werd Lipstick en Monroe en vervolgens Green Gage en Grass Green. Dit herhaalde ik 1 x en ik eindigde met een kopie van de eerste twee rijen. Zo ontstond een mooie ruit.

Een gehaakt kerstdekentje in corner to corner is vierkant geworden en de rand hield ik eenvoudig met een paar rijen stokjes en dan tenslotte de kreeftsteek (vasten achterstevoren) als afwerking.

Haak maar aan, want jij kunt dit ook. Heel verslavend, dat kan ik je wel vertellen.

Mijn tip voor jou:

Met de corner-to-corner-steek kun je een heel leuk blokeffect creëren.

Enne… hou je haaks! Vind je het leuk om de tips gebundeld te hebben in een ebook? Die kun je vinden in mijn webshop. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.