Een gehaakt kleed met Mickey en Minnie (haakblog 57)

Een gehaakt kleed met Mickey en Minnie (haakblog 57)

aan de haak blog 57 filethaken met Mickey en MinnieAls je ergens van houdt, wil je het overal tegenkomen, toch? Bij mij werkt dit wel zo. Als liefhebber van Mickey en Minnie Mouse vind ik het ook heerlijk om af en toe een deken van deze Disney-vrienden te haken. Daarom vond ik het een leuk idee om aan de haak door te gaan voor een gehaakt kleed met Mickey en Minnie.

Leuke katoenen bolletjes scoren

Eerst bolletjes gescoord natuurlijk. Dat is altijd zo leuk met een nieuw project. Dat je er even over na kunt denken wat je zult kiezen en dan wat later op pad of bestellen via internet.

Omdat het filethaken is (1 stokje en 1 losse), leek katoen me het beste. Dit rekt niet zo als acryl. Ik koos mijn lievelingskleur rood en haakte met DMC, een heerlijke katoen.

Ik ging enthousiast aan de slag, nadat ik een patroon gevonden had. Aan de haak met filethaken dit keer.

Filethaken doe je volgens een bepaald patroon

Filethaken lijkt een beetje op borduren. Je haakt volgens een voorbeeld. Dit kan een borduurpatroon zijn. Je hebt open ruimten en dichte ruimten. Zo ontstaat al hakende een patroon.

Het is best nog wel lastig om volgens een patroon te haken. Je kunt niet helemaal los, als je begrijpt wat ik bedoel. Tomeloos haken is er niet bij, want je telt elke keer je ruimten.

En blijven tellen, anders moet je weer een stukje uithalen. Het is een kwestie van goed bijhouden waar je gebleven bent.

Zo ging ik door tot ik helemaal aan het einde. Toen ik klaar was, bleek dat je het patroon helemaal niet zo goed kon zien. Zo jammer. Aan de haak voor een gehaakt kleed met Mickey en Minnie was bijna mislukt.

Gelukkig kon ik het probleem oplossen. Dit deed ik door het haakwerk over een witte plaat te spannen. Nu zie je het patroon dus wel. Hij hangt gezellig buiten in de tuin. Nu maar hopen dat ie daar niet heel erg verschiet of vies wordt.

Omdat ik een echte Mickeyfan ben, haakte ik later nog een Mickey Mouse deken.  Corner to corner haken is iets meer mijn ding.

Mijn tip aan jou:

Je kunt leuke patronen vinden voor filethaken door te zoeken naar borduurpatronen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.