Een gehaakte corner to corner eendjes dekenEindelijk heb ik een methode gevonden, waardoor ik patronen kan maken zonder ze zelf te haken. En het mooie is dat ze wel lijken of ze zelf gehaakt zijn? Wat heb jij daaraan, denk je misschien? Zo kan ik veel beter inspelen of inhaken op jullie wensen. Een gehaakte c2c eendjes deken is supercute geworden, vind je niet?

Voor wie ook aspiraties heeft om te gaan ontwerpen, neem ik eventjes mee in het ontwerpproces. Het duurde echt wel even voordat ik doorhad wat ik daarvoor allemaal moest doen.

Eerst moest er een leuk plaatje worden gezocht. Het internet staat er vol mee. Toch wilde ik ook het copyright niet schenden, zelfs niet op die manier.

Daarom kocht ik plaatjes en daarbij een commerciële licentie. Ik gebruik veel plaatjes van Prettygrafik. Dit plaatje laad ik in in Winstitch, dan teken ik het over in Excel (exporteren gaat helaas niet vanuit Winstitch) en pas daar alles aan totdat het naar mijn zin is. Zo leuk om te doen.

Daarna kopieer en plak ik alles in Word en maak een mooi plaatje voor de voorkant en klaar is Kees. Een gehaakte c2c eendjes deken haakpatroon is ontstaan.

Dat klinkt nu best wel relaxed. Toch merk ik dat ik lang bezig ben met de finishing touch. Ik wil echt dat ie helemaal perfect is en dat duurt doorgaans iets langer. Maar no worries, het is leuk om te doen en als ie af is, beleef ik echt een knipoogmomentje. Echt genieten.

Omdat ik zelf erg van kleurtjes hou, begin ik met verhaaldekens voor kinderen. Daarnaast ben ik een echte fan van corner to corner haken, dus dat is de haakstijl die ik koos.

Het is nog wel een klusje om een dergelijk patroon te maken, maar ook zo geweldig leuk. Eerst had ik een wat drukkere versie, maar later heb ik een rustiger variant gekozen.

Een gehaakte corner to corner eendjes deken

In mijn patronen vind je natuurlijk ook het alfabet, zodat je de deken zo persoonlijk kunt maken als je zelf wilt.

Hoe vind je dat mijn niet gehaakte corner to corner eendjes deken is geworden? Ben best een beetje trots. C2c haken is echt superleuk! Eerder haakte ik al een uiltjesdeken in deze stijl.

Later heb ik het eendje aangepast en is ie echt veel leuker geworden. Tenminste, dat vind ik zelf. Als je wilt zien hoe hij is geworden, breng dan een bezoekje aan mijn Alfabetshop.

In mijn shop staan ook geweldig granny square dekens. Dat zijn een ware bestsellers.

Mijn haaktip voor jou:

een gehaakte c2c eendjes deken haaktip 104

Zoek je nog meer haakinspiratie of tips en tops haken om het je zo makkelijk mogelijk te maken? Check dan vooral ook mijn andere haakblogs vol met haakpret en heel veel haakinspiratie.

Hou je haaks!