een gehaakte c2c pinguïndeken haakblogToen onze moppen nog mopjes waren, bezochten we vaak dierentuinen. We ontdekten al snel dat onze middelste helemaal verzot was op pinguïns. Omdat je kind toch altijd je kleine mopje blijft, maakte ik een gehaakte c2c pinguïndeken met hem in gedachten.

Ik heb gemerkt dat corner to corner echt mijn ding is qua haken. Ik doe het het liefst in kleine lapjes, zodat je niet al die bolletjes garen loopt te stunten. Daarna haak ik ze aan elkaar en maak er een verhaaldeken van.

Dit keer dus een pinguïn op een leuke deken. Een plaatje als inspiratie en een beetje hulp van Stitchfiddle.com en Excel maakte ik het patroon.

Natuurlijk paste ik weer heel veel aan. Let eens op die schattige manga-oogjes. Dat maakt hem extra cool. Zo leuk om te doen, dat maken van haakontwerpen.

Dit keer leek het me leuk om hem een wintermuts op te zetten. Deze muts haakte ik met Scheepjes softy. Niet echt handig als je net begint met c2c haken, maar als je het een beetje in de vingers hebt, lukt het wel.

een gehaakte c2c pinguïndeken haakblog de muts

Het probleem met dat garen is namelijk dat je niet ziet waar je blijft. Het resultaat is een zachte rand aan de muts, de pompon op de muts en de sneeuwballen onderaan de deken.

een gehaakte c2c pinguïndeken haakblog de sneeuwbal

Het voordeel van dit garen is dat je je fouten niet ziet. Haha!

Een gehaakte c2c pinguïndeken

De rest van de verhaaldeken haakte ik met Stylecraft Special DK, een heerlijk acryl garen en wie mijn haakblogs regelmatig leest, weet dat dit mijn favo garen is. Haak maar aan en je ontdekt het zelf.

Natuurlijk moest er op de deken ook tekst (mijn handelsmerk) en ik besloot dit in het Engels erop te zetten. Dat heeft geresulteerd in de tekst: You are so cool.

En tenslotte een mooie ijskristal met hartjes om de deken nog schattiger te maken. De rand zijn picootjes.

een gehaakte c2c pinguïndeken haakblog de rand

Ook van deze gehaakte c2c pinguïndeken heb ik een mooi patroon gemaakt, wat je kunt kopen in mijn webshop. Zo kun je zelf ook lekker aan de haak. Je vindt er nog meer haakpatronen, vooral voor c2c haken.

Mijn haaktip voor jou:

een gehaakte c2c pinguïndeken haaktip 100

Zoek je nog meer tips en tops haken? Kijk dan bij mijn andere haakblogs. 

Hou je haaks!