een gehaakte c2c uiltjesdekenHet is altijd weer een hele klus om een deken te ontwerpen. Eerst bedenken wat je voor afbeelding wilt gebruiken, daarna de kleuren en de tekst en tenslotte niet te vergeten: de kleine blokjes aan de zijkant. Het was wat schuiven en gedoe, maar uiteindelijk is dit het resultaat: een gehaakte c2c uiltjesdeken.

Natuurlijk heb ik er ook een patroon van gemaakt, want als je iets moois maakt waar je enthousiast over bent, wil je dit delen met de rest van de wereld. Het liefst wil ik iedereen aan de haak hebben. Het kalmeert, ontspant en je maakt tegelijk iets moois.

De eerste kleurtjes die ik koos, zijn lichtgeel en lichtroze. Die doen een beetje denken aan de schuimblokken die ik als kind heerlijk vond.

Een beetje pit voegde ik toe met helder roze en oranje. Ook een beetje bruin voor de buik en de vierkantjes aan de buitenkant. Je kunt het op de grote foto waarschijnlijk niet goed zien, maar het buikje is gehaakt van Scheepjes Softy. Dat maakt het dekentje heerlijk aaibaar.

gehaakte c2c uiltjesdeken buikje

Omdat deze deken, net als de pinguïn deken, onderverdeeld is in vlakken, heb je minder getob met het wisselen van je kleur en loshangende bolletjes. Bij mij moet het makkelijk gaan, anders blijft deze mooie verhaaldeken liggen.

c2c uiltjesdeken rand

En de tekst? Die kostte me nog ware hoofdbrekens. Maar Google bracht uitkomst met het woord Owlsome. Dat is een knipoog naar Awesome wat geweldig betekent en Owl, het Engelse woord voor uil. Ik hou wel van woordgrapjes.

Mocht je dit helemaal niets vinden? Bij het patroon zit de rest van het alfabet toegevoegd. Dus je kunt zelf een naam of woord samenstellen.

c2c uiltjesdeken tekst

Tenslotte maakte ik een rand die ikzelf helemaal super vind geworden. Wat vind jij ervan? Het is de Candy Cane rand. Ik ben er enthousiast over. Ik gebruikte drie kleurtjes, die tijdens het haken hopeloos door elkaar draaien, omdat je elke keer een andere draad pakt. Maar het resultaat is zo mooi. Dat heb ik er graag voor over.

Een gehaakte c2c uiltjesdeken

De deken is 1.20 m x 1.40 geworden. Ik haakte met haaknaald 3,5. Het garen wat ik gebruikte is Stylecraft Special DK.

Wil je c2c haken ook eens proberen? Neem dan een kijkje in mijn Alfabetshop. Je vindt er diverse patronen. Ook van granny square dekens, echte bestellers! Aan de haak dan maar!

Mijn haaktip voor jou:

een gehaakte c2c uiltjesdeken haaktip 103

Zoek je nog meer haakinspiratie of andere tips en tops haken? Check dan mijn andere haakblogs. Ze zitten bomvol haakpret.

In mijn webshop staan allerlei leuke patronen. Neem gerust een kijkje.

Hou je haaks!