Een gehaakte chunky Spice of Life CAL (haakblog 66)

Een gehaakte chunky Spice of Life CAL (haakblog 66)

aan de haak blog 66 een chunky Spice of Life CAL hoofdfotoHeb je weleens gehaakt met de Chunky Monkey van Scheepjes? Die is zo heerlijk zacht! Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt en ik heb al heel wat gehaakt. Aan de haak voor een gehaakte chunky Spice of Life CAL.

Voor de tweede keer de Spice of Life CAL haken

Dit was niet de eerste keer dat ik de Spice of Life CAL haakte. Ik deed het al eerder, maar deze heb ik weggegeven. Normaal gesproken is dit tegen mijn principe (behalve granny square dekens. Hiervan kan ik er wel 100 haken zonder dat het verveelt).

Omdat ik hem zo leuk vond, besloot ik hem nog een keer te haken, maar nu in een chunky variant. Ik maakte handig gebruik van de beschrijving op de site Een Mooi Gebaar. De eerste deken deed ik in het Engels, maar in het Nederlands is toch net iets handiger.

Het garen kocht ik bij Caro’s Atelier in Almere. En toen snel aan de haak. Ik moet zeggen dat ik er best verliefd op ben geworden (net als op bijna al mijn projecten, haha).

Wat aanpassingen aan de deken

De kleurtjes die ik koos waren: grijs, zwart, wit, geel, groen, rood en roze. Van alle kleuren had ik 1 bol, behalve van rood en roze. Hiervan had ik meerdere bollen.

Doordat het garen lekker dik is en ik kon haken met haaknaald 6 hoefde ik ook minder steken op te zetten. Toch was ik bang dat ie dan veel te lang zou worden, doordat er nogal wat rijen stokjes tussen zitten.

Daarom heb ik als ik 10 rijen stokjes moest haken maar 6 rijen gehaakt en de andere keer dat ik stokjes moest haken heb ik halve stokjes genomen.

Mijn garen ging best hard en omdat ik van rood en roze meer had, wisselde ik deze elke keer af. Om een voorbeeld te geven: grijs, rood, geel, roze, zwart, rood, wit, roze, enz. De kleurwissels deed ik op gevoel.

Ik hield goed in de gaten hoeveel garen ik overhield.

Ik kwam ernstig wol tekort

Op een gegeven moment zag ik dat ik het niet ging redden tot het hele patroon klaar was. Daarom besloot ik eerder te stoppen en eindigde ik met de strepen granny’s en de rijen stokjes.

Toch had ik uiteindelijk garen nog steeds tekort. Kun je het zien op de foto dat ik heb moeten smokkelen? Voor een ander project had ik een bol wit gekocht. Die heb ik gebruikt om toch mijn deken af te kunnen haken.

Toch ben ik heel blij dat ik aan de haak raakte voor een gehaakte chunky Spice of Life CAL en het ging ook supersnel. In een week had ik hem af. Helemaal blij in stijl.

Mijn tip voor jou:

een gehaakte chunky Spice of Life CAL haaktip 66

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.