Een gehaakte corner to corner eendjes deken (haakblog 104)

Een gehaakte corner to corner eendjes deken (haakblog 104)

corner to corner eendjes dekenEindelijk heb ik een methode gevonden, waardoor ik patronen kan maken zonder ze zelf te haken. En het mooie is dat ze wel lijken of ze zelf gehaakt zijn? Wat heb jij daaraan, denk je misschien? Zo kan ik veel beter inspelen of inhaken op jullie wensen. Een gehaakte corner to corner eendjes deken is supercute geworden, vind je niet?

Het ontwerpproces voor een c2c deken

Voor wie ook aspiraties heeft om te gaan ontwerpen, neem ik eventjes mee in het ontwerpproces. Het duurde echt wel even voordat ik doorhad wat ik daarvoor allemaal moest doen.

Eerst moest er een leuk plaatje worden gezocht. Het internet staat er vol mee. Toch wilde ik ook het copyright niet schenden, zelfs niet op die manier.

Daarom kocht ik plaatjes en daarbij een commerciële licentie. Ik gebruik veel plaatjes van Prettygrafik. Dit plaatje laad ik in in Winstitch, dan teken ik het over in Excel (exporteren gaat helaas niet vanuit Winstitch) en pas daar alles aan totdat het naar mijn zin is. Zo leuk om te doen.

Daarna kopieer en plak ik alles in Word en maak een mooi plaatje voor de voorkant en klaar is Kees.

Verhaaldekens voor kinderen

Omdat ik zelf erg van kleurtjes hou, begin ik met verhaaldekens voor kinderen. Daarnaast ben ik een echte fan van corner to corner haken, dus dat is de haakstijl die ik koos.

Het is nog wel een klusje om een dergelijk patroon te maken, maar ook zo geweldig leuk. Eerst had ik een wat drukkere versie, maar later heb ik een rustiger variant gekozen.

De lapjes aan elkaar haken en het alfabet

In mijn patronen den toe en natuurlijk het alfabet, zodat je de deken zo persoonlijk kunt maken als je zelf wilt.

Hoe vind je dat mijn niet gehaakte corner to corner eendjes deken is geworden? Ben best een beetje trots. Eerder haakte ik al een uiltjesdeken in deze stijl.

Oh ja, het patroon is te koop in mijn Etsy-shop, dus aan de haak voor deze leuke deken. Wie het patroon het eerste klaar heeft en mij een mooie foto stuurt, krijgt van mij een gratis patroon. 

Mijn tip voor jou:

een gehaakte c2c eendjes deken haaktip 104

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.