Een gehaakte Cosy Stripe deken (haakblog 19)

Een gehaakte Cosy Stripe deken (haakblog 19)

aan de haak blog 19 een Cosy stripe deken hoofdfotoÉén van de heerlijkste steken om te haken is wat mij betreft de Granny Stripe. Dit zijn drie stokjes en dan in de volgende opening weer drie stokjes. Echt genieten om deze te haken, dus toen ik op internet deze gehaakte Cosy Stripe deken tegenkwam aarzelde ik dan ook geen moment en sloeg bij de Wibra en Zeeman bollen in en sloeg aan de haak voor de Cosy Stripe deken.

Een eenvoudige deken met een superleuk resultaat

De Cosy Stripe Blanket is een combi van Granny strepen en gewone stokjes, hoe simpel kan het zijn.

En hoewel deze deken heel eenvoudig is, is het resultaat echt super (dat is natuurlijk mijn bescheiden mening).

In mijn versie gebruikte ik als basis donkerblauw met een glittertje erin. Hiermee haakte ik de stokjes. Voor de strepen kon ik maar moeilijk een keuze maken en daarom besloot ik een combi van kleuren te kiezen.

Het werden de kleuren licht- en felroze, licht- en felpaars, licht- en kobaltblauw, mint- en appelgroen, zalm en oranje en tenslotte licht- en okergeel.

aan de haak blog 19 een Cosy stripe deken ingezoomd

Doordat ik deze afwisselde, heeft de deken een regenboogeffect en laat ik daar nu helemaal dol op zijn.

De rand bleef eenvoudig

Voor de rand vond ik een rij stokjes helemaal prima. Hij was zo al leuk genoeg.

Ik onthoud dit patroon wel, zo simpel en gezellig! Drie keer raden waar deze deken naar toe gaat? Inderdaad, naar een kindertehuis in Kenia.

aan de haak blog 19 een Cosy stripe deken de randMaar niet getreurd, want mijn eigen ontworpen deken is (op een paar draadjes afhechten na) af en die ga ik wel zelf houden!!!

Ben er zo verliefd op dat ik die eigenlijk onmogelijk weg kan doen.

Het patroon is er inmiddels ook in het Nederlands

Als je niet goed met Engels onderweg kunt. Het is inmiddels ook in het Nederlands als patroon verschenen. En echt helemaal gratis. Je kunt het vinden op de site van Iris van Mooi gebaar. Haak maar aan en slag gezellig aan de haak met de gehaakte Cosy Stripe deken.

Mijn tip voor jou:

Wil je een eenvoudig haakproject zonder teveel gedoe? Kies dan voor deze deken. En heb je toch vragen? Dan ben je altijd welkom die te stellen. Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief of like mijn facebookpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.