gehaakte dahliadeken hoofdfotoVan alle haakprojecten die ik maak, vind ik een simpele steek het allerleukste. Maar wel eentje met een mooi resultaat. Een gehaakte dahliadeken in de Spike steek is daar een goed voorbeeld van.

Samen met mijn bestie haak ik elke maandagmiddag. Het is altijd een feest als ze komt en we slaan lekker aan de haak, aan de klets en aan de nog veel meer. Heb jij ook zo’n vriendin, waar je heerlijk mee kunt kletsen en haken? Dat is pas de kracht van combineren.

Omdat we willen kletsen tijdens het haken is een niet te moeilijk patroon een must. We gebruiken een mix van Stylecraft Special DK en Scheepjes Colour Crafter. Vaak zijn het resten van andere projecten, maar vaak ook shoppen we een bolletje in een gezellige kleur.

Een gehaakte Dahliadeken van Attic24

Dit keer viel onze keus op de Dahlia deken van Attic24 en vertaald door Iris van Een Mooi Gebaar. Mijn bestie koos random kleuren en ik besloot om voor de kleuren van de regenboog te gaan. Elke kleur zeven strepen.

Dat was nog best lastig. Zoek bijvoorbeeld maar eens zeven kleuren rood. Het is me gelukt Ik heb voor één kleurtje rood DMC knitty gebruikt. En een kleurtje geel is uiteindelijk lichtbruin geworden. Anders ging het me niet lukken.

Het haakte heerlijk. In het begin ging het weleens fout, omdat de gaatjes niet goed zaten of omdat we te snel de Spike steek wilden doen, maar uiteindelijk ging het best snel. Echte haakpret dus.

gehaakte dahliadeken samen

En zomaar, van het ene op het andere moment, was ik het zat. Gelukkig waren de dekens precies groot genoeg voor een schootdekentje. Het grappige is dat ik strakker en sneller haak en mijn vriendin losser en langzamer, maar daardoor zijn we wel gelijk klaar. Helemaal leuk.

Apart van elkaar hebben we de rand van het patroon gehaakt en de draadjes afgewerkt. We konden namelijk niet wachten om aan een nieuw project te beginnen.

Ik heb als laatste buitenrand de kreefsteek gebruikt en mijn bestie haakte een picootjesrand. En klaar was de gehaakte dahliadeken.

Nu gaan we weer op zoek naar een ander project, maar eerst de kleinste restjes wegwerken met granny squares. Altijd leuk! Haak maar aan voor een volgend blog.

gehaakte dahliadeken rand

Mijn haaktip voor jou:

gehaakte dahliadeken haaktip 106
Zoek je nog meer tips en tricks op haakgebied? Neem dan een kijkje bij mijn andere haakblogs. Ze staan bomvol haakpret en inspiratie.
Ook in mijn Alfabetshop vind je leuke patronen om jezelf of iemand anders een knipoogmomentje te bezorgen. Vooral in de variant van c2c haken en granny squares haken. En niet te vergeten mooie haakpatronen van granny square dekens. Dat zijn echte bestsellers.
Hou je haaks!