Een gehaakte deken in de v-steek (haakblog 72)

Een gehaakte deken in de v-steek (haakblog 72)

aan de haak blog 72 een deken in de V-steek hakenVoor jezelf aan de haak gaan is leuk, nietwaar? Ik heb een vorm van haken gevonden die ik eigenlijk nog leuker vindt: haken voor een ander. Elke gelegenheid grijp ik aan om voor een ander het liefst een mooie deken te haken. Dit keer voor mijn vader. Ik besloot aan de haak te slaan voor een gehaakte deken in de V-steek.

Een nieuwe woning is reden voor een gehaakte deken

Hij verhuisde vorig jaar van ons ouderlijk huis naar een appartement. Als rechtgeaarde dochter hielp ik hem opruimen en verhuizen.

Ook was dit het uitgelezen moment om eens te vragen of ik hem blij kon maken met een deken en dat kon ik.

Samen keken we op Pinterest wat hij mooi zou vinden. Het moest ook bij de inrichting van zijn slaapkamer passen, want hij wilde graag een bedsprei.

Een deken in de V-steek haken

Niet teveel tierlantijntjes op de deken, want het moest een stoer exemplaar worden. Hij koos voor de V-stitch of V-steek en de kleuren maakten hem niet uit.

Met mijn schoonzusje koos ik de kleuren uit die goed bij een man en (niet onbelangrijk) bij zijn slaapkamer zouden passen.

Fanatiek kweet ik me van mijn taak nadat ik bollen Stylecraft Special DK bij Echtstudio had ingeslagen in de kleuren Walnut, Mocha, Saffron, Parchment. Lapis en Cloud Blue.

De strepen varieerde ik en Parchment diende als tussenstreep.

aan de haak blog 72 een deken in de V-steek haken ingezoomd

Omdat ik het toch speels wilde houden, varieerde ik de breedte van de strepen. Dit resulteerde in de volgende strepen: 5 Walnut, 1 Parchment, 3 Saffron, 1 Parchment, 5 Lapis, 1 Parchment, 5 Mocha, 1 Parchment, 3 Cloudblue, 1 Parchment, 3 Walnut, 1 Parchment, 5 Saffron, 1 Parchment, 3 Lapis, 1 Parchment, 3 Mocha, 1 Parchment, 5 Cloud Blue, 1 Parchment. Dit patroon herhaalde ik tot de deken lang genoeg was.

Als finishing touch de rand

De rand hield ik ook eenvoudig. Ik vond bij deze stoere deken een eenvoudige rand het mooiste. Bovendien moet je ook aan de ontvanger denken, dus vandaar. Dat maakt soms het haken voor een ander wat moeilijker. Eerst een rij vasten met Parchment. Hierop een rij met een waaiertje van 4 stokjes met hiertussen 1 losse.

aan de haak blog 72 een deken in de V-steek haken rand

Met de V-steek nooit de tel kwijt

Het is heerlijk haken. Je bent nooit de tel kwijt en het resultaat is prachtig.

Elke dag schudt paps zijn bed op en dan gaat de deken er weer over. In de zomermaanden gaat ie er ‘s nachts af, maar dat ik niet meer dan logisch.

Hij is er dus helemaal blij mee en zeg nu zelf: hij is leuk geworden, ondanks het feit dat stippen of letters ontbreken.

Aan de haak dus voor een gehaakte deken in de v-steek.

Mijn tip voor jou:

een gehaakte deken in de v-steek haaktip 72

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.