aan de haak blog 68 een gezellgheidsdeken hoofdfotoAl jaren ben ik helemaal dol op het servies van Blond Amsterdam. Ik heb er niet alles van, want ik vind heel veel dingen leuk. Toch heb ik wel wat spulletjes, die ik vooral op verjaardagen tevoorschijn tover. Het verhoogt de feestvreugde aanzienlijk. Ik heb zelfs gebaseerd op dit servies mijn slingers afgestemd. Aan de haak met een Blond Amsterdam gehaakte gezelligheidsdeken, een verhaaldeken.

Een deken geïnspireerd op het Blond Amsterdam servies

Nu leek het me zo leuk om een deken te haken, geïnspireerd op dit servies. Echter wilde ik niet alleen zelf hier plezier van hebben, maar ik wilde jou laten meegenieten. Daarom besloot ik om deze gezelligheidsdeken te ontwerpen.

Ik haalde de mokken en mokjes tevoorschijn en baseerde mijn kleurtjes op dit servies. Als tekst heb ik gekozen voor Gezelligheid kent geen tijd.

Dit komt omdat er op Blond Amsterdam als tekst copyright rust. Ik heb hen nog wel gevraagd of ze belangstelling hadden voor mijn mooie ontwerp. Helaas was dit niet zo (ze weten niet wat ze mislopen).

Ruitjes, strepen, hartjes, stippen en letters vertellen het verhaal

Ook heb ik twee bordjes gebruikt als inspiratie. Je ziet ze op de foto staan.

Het zijn strepen (I love strependekens) en de mooie sierrandjes van de dekens heb ik er ook in verwerkt. De ruitjes, strepen hartjes, stippen (mijn favoriet) en letters zijn vertegenwoordigd in deze deken.

aan de haak blog 68 een gezellgheidsdeken hartjes

De deken haakte ik met Stylecraft Special Dk en het is uiteindelijk een eenpersoonsdeken geworden. Heerlijk aan de haak.

Een eenvoudig haakpatroon met alfabet

Het mooie is dat het helemaal geen moeilijk patroon is. In het patroon heb ik het complete alfabet toegevoegd, zodat je elke tekst (mits niet te lang) kunt zetten in de baan waar ik nu ‘Gezelligheid heeft geen tijd’ heb gezet.

Hij is dus helemaal te personaliseren.

En hoe vind je de rand? Schattig, hè? En ook heel eenvoudig. Want dat vind ik een echte must.

Een mooi resultaat, maar niet te moeilijk. Ik haak (en jij waarschijnlijk ook) voor de ontspanning en met deze deken blijft het echt ontspannen.

Een gehaakte gezelligheidsdeken

Weet je trouwens dat ik hem 2 x heb gehaakt? Eerst haakte ik hem met de tekst ‘Blond Amsterdam, bla, bla, bla’, maar dat mocht dus niet in verband met copyright.

aan de haak blog 68 een gezellgheidsdeken tekst

Daarom haakte ik hem nogmaals met een andere tekst. Gezelligheid kent geen tijd dit keer. Aan de haak voor een gehaakte gezelligheidsdeken.

Het patroon staat in mijn webshop.

aan de haak blog 68 een gezellgheidsdeken bij servies

Mijn tip voor jou:

een gehaakte gezellgheidsdeken haaktip 68

Zoek je nog naar haakinspiratie? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik heb een heleboel haakblogs geschreven, waarin ik mijn haakavonturen deel. Ze zitten vol tips en tops haken en zijn gratis te lezen.

Wat niet helemaal gratis is, zijn mijn haakpatronen. Dit is c2c haken en granny squares haken. Heb je dit weleens gedaan? Het is erg leuk. Je kunt plaatjes en letters haken. Probeer het gerust eens.

Hou je haaks!