Een gehaakte granny driehoekslinger (haakblog 28)

Een gehaakte granny driehoekslinger (haakblog 28)

aan de haak blog 28 een granny driehoekslingerGranny squares zijn zo leuk om te haken, vind je ook niet. En ook heel gaaf is een slinger met de granny als driehoek. Er is er één jarig, hoera! En daarbij horen taart, cadeautjes en niet te vergeten: slingers. En wat is er leuker dan je eigen slingers haken? Niets! Helemaal niets! Aan de haak voor een gehaakte granny driehoekslinger.

Een bijpassend exemplaar

Ik had ooit een vilten letterslinger gekocht. Deze hangt met zuignappen aan het raam te prijken (alleen tijdens een verjaardag, het is niet altijd feest).

aan de haak blog 28 een granny driehoekslinger vilten slinger

Daarnaast heb ik er eentje gemaakt met aan elk vlaggetje twee puntjes en hierop de tekst: Hartelijk gefeliciteerd.

aan de haak blog 28 een granny driehoekslinger puntvlaggetjes

Tenslotte nog een grote versie, gemaakt van plastic tafelzeil. Toen was het stel compleet. Tijdens een verjaardag is het een uitbundige boel.

aan de haak blog 28 een granny driehoekslinger plastic slinger

De gehaakte was dus de hekkensluiter. Ik haakte toen nog met acryl van Wibra en Zeeman (helemaal niets mis mee) en besloot dat dit er eentje moest worden met granny’s. Ja, ook daar heb ik een zwak voor.

Heerlijk haken met leuke kleurtjes

Ik verzamelde wol in de kleuren van de andere slingers en dit werden dus: wit, limegroen, aquablauw, oranje, zachtgeel, roze en rood. Het hartje van de slinger heeft dezelfde kleur als de kwast die onderaan hangt.

Het is heerlijk haken. Natuurlijk ben je wel eventjes bezig met afwerken.

Ook de kwasten waren niet moeilijk. Ik heb een kartonnetje gepakt en hier het draad overheen gespannen. Daarna heb ik de draden doorgeknipt en de kwast bij elkaar gebonden met een dubbele draad.

Hierbij heb ik gezorgd dat ik bovenaan nog een opening had in de kwast. Nadat ik een knoopje gelegd had, heb ik de uiteinden van de draad gebruikt om deze door het onderste gaatje te steken en weer terug te steken in de kwast.

Daar heb ik het vastgemaakt.

Ook de kwasten keurig gerangschikt

Omdat ik heel erg van orde en ritme houd, heb ik wel gezorgd dat de kwasten keurig afwisselden, dus geel, roze, aqua, oranje, limegroen en rood (je bent een perfectionist of je bent het niet). Het is een gezellig, kleurrijk en feestelijk geheel geworden en eigenlijk was dat ook de bedoeling. Project: aan de haak voor een gehaakte granny driehoekslinger is af!

Mochten jullie nog leuke ideetjes hebben voor slingers? Ik ben nog op zoek naar een leuke variant in de Mickey Mouse kleuren.

Mijn tip voor jou:

Kwasten onderaan je slingers geven ze een extra speels effect.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.