gehaakte granny stripes deken hoofdfotoSoms heb je weleens wol teveel. Misschien moet ik het anders zeggen: meestal heb je wol teveel, nietwaar? Een rechtgeaarde haakster heeft een kast, gevuld met bolletjes en wolletjes. Nou, ik ook. Daarom was het hoog tijd voor een snel project: een gehaakte granny stripes deken.

Veel bollen van dezelfde kleur

Toch viel me op een gegeven moment op dat ik veel Soft Peach van Stylecraft in mijn kast had liggen. Ook had ik wat restjes Antraciet en Grey van Stylecraft.

Omdat ik snel klaar wilde zijn, was een granny stripes patroon de beste keus. Dus aan de haak dan maar. Even wat bolletjes en restjes wegwerken.

Een deken van granny stripes in grijs, roze, rood en zwart

Het allerliefste haak ik dekens, dus dat was snel gekozen. Het is heerlijk tomeloos haken, maar op een gegeven moment (dat moet ik eerlijk toegeven) ook een tikkie saai en ik was ook helemaal klaar met dat roze (of Soft Peach) en die kleurtjes grijs.

Daarom besloot ik er ook rood (Matador in dit geval) en zwart (Black) aan toe te voegen.

De volgorde werd: Antractiet, Soft Peach en dat herhaalde ik nog vier keer, dan een rijtje grijs (Grey) en vervolgens rood (Matador), daarna weer grijs, gevolgd door roze, antraciet totdat het weer de beurt was van grijs en rood.

Doordat ik er elke keer en rode streep in verwerkte, is het haken iets minder saai. Bovendien helpt het om de moed erin te houden, omdat je elke keer een nieuw doel hebt bereikt.

Drie rode strepen voor wat meer pit

Omdat ik nog meer sprankel wilde heb ik toen ik op twee derde van de deken zat nog wat brede toeren met rood en zwart toegevoegd en daardoor is ie rustig gebleven, maar toch met wat pit erin.

gehaakte granny stripes deken dubbel

Doordat ik na 1 toer alweer van toer wisselde, had ik eindeloos veel draadjes. Ook daar wist ik raad op. Ik heb de draadjes per twee aan elkaar geknoopt en er toen kwasten aan bevestigd. Helemaal leuk en ik hoefde niet al die draadjes weg te werken.

Een gehaakte granny stripes deken

Daarna nog de draadjes gelijk knippen en ook deze gehaakte granny stripes deken is weer klaar om naar een nieuw huis te gaan. En ik ben weer een beetje door mijn voorraad heen gekomen.

Ik zeg expres een beetje, want het duurt echt nog jaaaaren voordat alles weg is. En tegen die tijd heb ik vast nog meer bolletjes gescoord.

Ben je een beginner? Dan is deze deken een echte aanrader. Aan de haak!

gehaakte granny stripes deken opgevouwen

Mijn tip voor jou:

gehaakte granny stripes deken haaktip 109

Zoek je nog meer tips en tops op haakgebied of andere haakpret? Ik heb nog veel meer haakblogs geschreven bomvol inspiratie. Haak maar aan!

Ook in mijn webshop vind je leuke patronen voor een knipoogmomentje, voor jezelf of iemand anders. Vooral patronen voor c2c haken.

Hou je haaks!