aan de haak blog 17 een hartjesdeken hoofdfotoKan jij ook zo genieten van die leuke outfits van K3? Zo gezellig en vrolijk. Daar is een gehaakte hartjesdeken op gebaseerd.

Natuurlijk vind ik niet alle liedjes even leuk, maar dat is dan ook niet de reden dat ik hen zo leuk vind. Het zijn meer de leuke outfits en vrolijke kleuren. En nee, ik ga echt niet zelf in zo’n jurkje lopen, maar het is een mooie inspiratiebron voor bijvoorbeeld een deken.

Aan de haak dus maar voor een gehaakte hartjesdeken in K3-stijl.

Het allerbekendste jurkje (of moet ik kleedje zeggen, zoals de Vlamingen doen?) is het regenboogjurkje. En vorig jaar, toen ik dekens voor het kindertehuis aan het maken was, besloot ik dat er ook een K3 deken moest komen.

Ik kocht grijs garen bij de Wibra en de andere kleurtjes waren ook voorradig, behalve aquablauw die ik via Marktplaats scoorde en zo werd de basis grijs en de hartjes rood, aquablauw, okergeel, oranje en glitterwit.

Het was heerlijk tomeloos haken. Met deze hartjes hoef je niet na te denken en binnen de kortste keren was de deken af.

Het is een eenvoudig haakpatroon en bestaat uit lossen en vasten en stokjes.

aan de haak blog 17 een hartjesdeken de hartjes

Een leuke rand erlangs met alle kleuren en uiteindelijk een leuk schulpeffect maakte hem helemaal af. Het eindresultaat beviel me wel en net als elke keer als ik iets weg ga geven, was het ook deze keer even slikken.

aan de haak blog 17 een hartjesdeken de rand

Een gehaakte hartjesdeken

Gelukkig was ook dit keer de ontvangster van de deken in Kenia helemaal blij. Zie je die schatjes stralen met hun dekens? Daar doe je het voor. Ze zijn niet allemaal door mij gehaakt hoor, maar het merendeel wel.

Daardoor ben ik ook blij. Bovendien zou ik echt niet hebben geweten waar ik hem moest laten.

Hij past qua kleuren niet in mijn woonkamer en om boven nu een heleboel dekens op te slaan waar ik niet dagelijks van kan genieten, lijkt me een beetje overdreven.

Aan de haak voor een gehaakte hartjesdeken was een goed idee. Ik zeg de deken gedag.

Zoek je nog meer haakblogs met volop haakpret en tips en tops haken? Je vindt ze hieronder op een rijtje. Het zijn er inmiddels als meer dan 140.

Mijn haaktip voor jou:

Je kunt je door van alles laten inspireren bij het maken van een deken. Als je de kleuren aanpast, is ie weer heel anders.

Deel gerust je creaties met me. Vind ik leuk! Haak maar aan bij mijn nieuwsbrief of like mijn facebookpagina.

Inmiddels heb ik een heerlijke manier om maximaal te ontstressen gevonden: granny squares haken! Ik ben zelfs zo ver gegaan dat ik mijn eigen haakpatronen met granny squares heb ontworpen. Zo leuk. Ze zijn te koop in mijn webshop.

Hou je haaks!