Een gehaakte herfstslinger van granny squares (haakblog 35)

Een gehaakte herfstslinger van granny squares (haakblog 35)

aan de haak blog 35 een herfstlinger van granny squaresVind jij het lastig als de herfst nadert? Een kleurrijke slinger helpt dan een beetje. De herfst nadert met rasse schreden en dan nadert bij mij ook altijd een lichte vorm van een najaarsdepressie. Na een zomer met een overdaad aan zon, is het wel weer even slikken. En weet je wat bij mij helpt? Slingers! Aan de haak dus voor een gehaakte herfstslinger van granny squares.

Een slinger helpt tegen depressieve gevoelens

Deze gehaakte granny square herfstslinger haakte ik deze zomer, nadat ik mijn kussenhoezen af had. En ook nog in de herfstkleurtjes. Er gaat in ieder geval iemand blij de herfst in.

In het plaatsje Ettelbrück (Luxemburg) kocht ik tijdens onze vakantie 5 bollen acryl. Onverwacht spotte ik daar was een leuk wolwinkeltje. Daar moest ik naar binnen en kwam er natuurlijk niet met lege handen uit. Ik kocht zes bollen Soft & Easy van Schachenmayr.

Vijf bollen voor mezelf (rood, zwart, wit, groen en geel) en een roze bol voor mijn bff. Zo leuk om weer aan te haak te slaan.

Het idee van een granny square herfstslinger ontstond

Omdat ik helemaal verliefd ben op granny’s, ontstond al snel het plan om een grannyslinger te maken. De kleuren zwart, wit, groen en geel gebruikte ik voor de granny’s en met rood haakte ik een leuke picotrand.

Omdat ik wilde dat elk vierkantje anders was, moest ik even nadenken hoe ik dat ging aanpakken. Eerst het hartje, daarna de rand eromheen en zo verder. Als het hartje wit was, kon de tweede rand zwart, groen of geel zijn. En dan weer verder.

aan de haak blog 35 een herfstlinger van granny squares start

Uiteindelijk had ik 24 unieke vierkantjes.

Hoe het een slinger werd

Ik startte met 75 lossen rood en daarna haakte ik de vierkanten met vijf lossen ertussen. Dit deed ik met de achterkant naar voren, want daarna kwam de rand met de picootjes erop.

Ik eindigde dus weer met 75 lossen, draaide mijn werk en vervolgens haakte ik helemaal rondom twee vasten en 1 picootje. En toen hem ophing om een foto te maken, realiseerde ik me dat dit typisch herfstkleurtjes zijn.

aan de haak blog 35 een herfstlinger van granny squares close-up

Dus was de naam eigenlijk niet moeilijk meer: een gehaakte herfstslinger van granny squares. Haak maar aan, want jij kunt dit ook.

aan de haak blog 35 een herfstlinger van granny squares buiten

Mijn tip voor jou:

Picootjes zijn heel geschikt als rand om granny squares. Ze geven een nostalgisch, vertrouwd gevoel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.