aan de haak blog 22 een kabeldekenAls je, net zoals ik, lid bent van een aantal Facebook haakgroepen, dan word je elke keer weer op nieuwe ideeën gebracht (o help, keuzestress). Daarom ging ik aan de haak voor een gehaakte kabeldeken.

Omdat mijn voorkeur uitgaat naar stoere, simpele patronen (het tomeloze haken), leek deze kabeldeken in roze wel in dit kader te passen.

Ik had een keer in een opwelling Stylecraft Special Dk Soft Peach gekocht (en niet een paar, maar een heleboel). Deze kleur doet me denken aan suikerspinnen. En omdat ik al jaren geen suiker meer gebruik, vond ik dat ik me dan wel kon wagen aan een deken in die kleur.

Ik koos dus dit keer voor een kabelpatroon, geïnspireerd door allerlei verschillende creaties van anderen.

Ik heb een dubbele draad genomen en daardoor gebruikte ik haaknaald 6,5. Ik ben echt wel drie keer opnieuw begonnen (zucht).

Eerst vond ik de kabel niet mooi worden, daarna werd ie weer te hard en moest er een grotere haaknaald aan te pas komen. De derde keer werd ie te breed, maar ik had geen zin om hem weer uit te halen en heb ik anders opgelost.

In plaats van in de breedte te haken, deed ik het in de lengte. De breedte van ruim 1.50 m werd toen de lengte.

Ik startte met 5 stokjes, dan een kabel van 2 steken, 1 stokje, een kabel van 6 steken. Dat herhaalde ik nog drie keer en eindigde met een kabel van 2 steken. Vervolgens 10 stokjes en daarna weer het kabelgedeelte. Uiteindelijk had ik 5 stokjes – kabeldeel – 10 stokjes – kabeldeel – 10 stokjes – kabeldeel – 10 stokjes – kabeldeel – 5 stokjes.

Omdat die 5 stokjes aan de zijkant wel grappig waren als rand, heb ik boven en onder ook twee rijen stokjes gehaakt en met de kreeftsteek de boel afgewerkt.

aan de haak blog 22 een kabeldeken de rand

In de hoeken deed ik twee steken.

Omdat het haken met een dubbele draad en dikke naald toch wat intensiever is, kon ik er niet heel veel tijd per keer in steken, want anders kreeg ik last van mijn schouders.

Ik was echt lang aan de haak voor een kabeldeken (mede door mijn mislukte pogingen) en kostte enorm veel bollen om deze deken te haken.

Toen het eind van mijn enorme voorraad in zicht kwam, besloot ik om de deken 1.30 m lang te maken.

Dus nu heb ik een exemplaar van 1.50 x 1.30 m. Als ik het nu ‘s avonds koud heb, trek ik heerlijk mijn gehaakte kabeldeken in roze over me heen.

aan de haak blog 22 een kabeldeken close-up

Een gehaakte kabeldeken

Daarvoor is hij groot genoeg en bovendien lekker warm! Voor manlief ga ik ook een deken haken, een citroengele (de kleur mocht ie zelf kiezen).

En geen kabels meer (wel dubbele draad). Dat is eigenlijk toch intensiever dan ik dacht.

Meer haakblogs vind je op deze site met tips en tops haken voor jou.

Mijn haaktip voor jou:

Hou er rekening mee dat hoe dikker je haaknaald is, hoe zwaarder het haken is.

tips en tops haken een gehaakte kabeldeken haaktip 22

Kun je nog meer haakadvies gebruiken? Haak maar aan in de nieuwsbrief of like mijn facebookpagina. Ik help je graag.

Ik was blij toen deze gehaakte kabeldeken af was. Maar het allerliefste haak ik toch granny squares. Zo heerlijk ontstressend! Inmiddels heb ik een aantal eigen haakpatronen ontworpen. Je vindt ze in mijn webshop.

Hou je haaks!