Een gehaakte kerstdeken (haakblog 11)

Een gehaakte kerstdeken (haakblog 11)

aan de haak blog 11 een kerstdeken hoofdfotoLaat jij ook weleens een haakproject een jaartje liggen? Dat gebeurde mij. Vorig jaar was ik vol enthousiasme gestart met een kerstdeken. Echter, hoe dichterbij kerst kwam, hoe minder het ervan kwam om aan de deken te werken. Dus op een gegeven moment moest ik toegeven dat het me niet zou lukken. Daarom belandde hij achter in de kast. Spoileralert: dit jaar is project aan de haak voor een gehaakte kerstdeken wel gelukt.

De kerstdeken komt een jaar na dato toch af

Natuurlijk was ik van plan hem af te haken, maar nu even niet. Afgelopen zomer kreeg ik een opleving qua opruimen. Dit resulteerde erin dat ook mijn kerstdeken langs kwam en aangezien ik nog tijd genoeg had voor het weer kerst was, besloot ik om hem af te haken.

Het is een deken in mijn lievelingssteek: de golfjessteek. Dat betekent 1 vaste en 2 stokjes in 1 steek en dan twee steken overslaan. Bij Karin aan de Haak staat een mooie tutorial.

Het is een heerlijke steek om te haken. Je maakt nauwelijks fouten en hoeft niet te tellen. Ideaal.

Ik heb deze steek ook voor latere projecten gebruikt.

Een combinatie van Stylecraft en Colour Crafter

Ik had mijn favoriete garen op de pen (Stylecraft special DK) en had leuke kerstkleuren gekozen: Lipstick, Bottle, Sage, Cream en Black.

Als variatie had ik Colour Crafter Velvet Monroe gebruikt. Die shopte ik bij Tuttebollen in Woerden.

En om het nog kersteriger te laten zijn, haakte ik een zilveren draad mee. De strepen wisselen in breedte en ook de kleuren verspringen elke keer.

aan de haak blog 11 de strepen van de kerstdeken

De rand is de Candy Cane border, echt kerst

De rand moest een Candy Cane border worden. Zo leuk! En dan in de kleurtjes rood wit. Het eindresultaat is heel gezellig geworden en omdat in onze huiskamer ook deze kleurtjes voorkomen (Mickey Mouse modus) ligt ie te stralen boven op een superleuke locker.

aan de haak blog 11 de candycane rand van de kerstdeken

Zo fijn om er elke keer even naar te kijken en op sombere dagen word ik er heel gelukkig van.

Dat kan dus eigenlijk elke dag en niet alleen met kerst. Ik ben zo blij dat ik aan de haak sloeg voor een gehaakte kerstdeken! Ik geniet er elke dag van.

Mijn tip voor jou:

Maak je onafgewerkte projecten af. Dat geeft extra voldoening.

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.