Een gehaakte kol (haakblog 105)

Een gehaakte kol (haakblog 105)

een gehaakte kol haakblog 105Pas geleden was één van mijn vriendinnen jarig. Omdat ik altijd te laat bedenk dat ik nog een cadeautje moet geven en ik ook niet zeker wist of ze haar verjaardag vierde, vanwege corona besloot ik op het laatste moment een gehaakte kol voor haar te maken. Aan de haak dus…

Het idee kreeg ik door een filmpje

Ik had een filmpje gezien op Facebook van Naztazia en besloot dat ik iets dergelijks wilde proberen. In het filmpje worden vasten gebruikt, maar ik besloot halve stokjes te haken.

Aan de haak voor een kol. Gelukkig heb ik een enorme voorraad wolletjes en een aantal gemêleerde jeansblauwe bolletjes Stylecraft Batik Storm met een mengeling van acryl en wol koos ik om deze kol te haken.

Snel aan de haak voor een kol

Eerst moest ik bepalen hoeveel steken ik op zou zetten. Omdat ik ook een beetje haast had, kon ik daar niet te lang over doen. 80 steken moest een goed aantal zijn. En fanatiek sloeg ik aan de haak.

Alleen de steek die ik had uitgekozen, ging ik helemaal niet zo snel als ik wilde. Want ik haakte dus halve stokjes en dan stak ik in in de achterste lus. Niet echt een handige steek als je haast hebt, maar wie A zegt moet ook B zeggen, dus ik haakte stug door.

Halverwege bleek dat deze kol niet bij mijn vriendin paste

Toen ik echter al een stukje gevorderd was, realiseerde ik me ineens dat dit niet een kol was die mijn vriendin blij zou maken. Zij houdt van fijne prints, zoals bloemetjes of een randje of een kantje.

Dit ging hem niet worden. Toch haakte ik door. Uiteindelijk heb ik de kol zelf gehouden.

En mijn vriendin? Die heb een prachtige omslagdoek cadeau gedaan. Eentje die wel helemaal bij haar past. Hierover heb ik ook een blog geschreven. Daarin kun je lezen hoe ik daar aan kwam.

Mijn tip voor jou:

een gehaakte kol haaktip 105

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.