Een gehaakte Koningsdagslinger (haakblog 23)

Een gehaakte Koningsdagslinger (haakblog 23)

aan de haak blog 23 een Koningsdagslinger hoofdfotoAls echte Nederlander en haakster is een Koningsdag onontbeerlijk. In dit blog kan ik helaas geen deken showen, want de deken die ik af heb, is nog geheim! Deze deken gaat namelijk naar mijn neef en die viert volgende week pas zijn verjaardag. Ik kan wel verklappen dat ie heel leuk is geworden. In mijn volgende blog zal ik je er alles over vertellen. Eerst aan de haak voor een gehaakte Koningsdagslinger.

Een schattige slinger in onze nationale kleuren

Het is een allerschattigste Koningsdagslinger. Hoe leuk is dat? Het patroon is gratis en via de website van Wolplein te verkrijgen.

Het is een supermakkelijk patroon, hoewel ik niet alles in een keer snapte. Lossen en vasten zijn de gebruikte steken. Dat moet lukken, nietwaar?

Echt goed lezen, helpt dan wel. Ik haakte met Yarn and Colors Epic. Het is een wat dikker haakkatoen en ik vind het heerlijk haken. Ik gebruikte haaknaald 4.

De vlaggetjes zijn wel een tikkie stug geworden, maar ik vind dat niet erg. Het is immers geen deken.

aan de haak blog 23 een Koningsdagslinger met kroontje

Natuurlijk net weer even anders

Ik moet wel bekennen dat ik de vlaggetjes iets anders heb gedaan (kan het gewoon niet laten) dan het patroon aangaf. In plaats van elke toer aan één kant te meerderen deed ik het bij de oneven toeren aan beide kanten en dan de teruggaande toer meerderde ik niet.

Dan zijn de vlaggetjes mooi in evenwicht. De rest van het patroon heb ik keurig gevolgd.

Buiten showen met de bloesem aan de bomen

Omdat het zonnetje gisteren zo heerlijk scheen, besloot ik het slingertje buiten te showen. Met de bloesem nog in de boom van de buurvrouw, is het een vrolijk geheel geworden (nietwaar?).

En heb je die schattige kwastjes onderaan gezien? Vandaag hang ik hem in de huiskamer. Als kind heb je nog wel een Koningsdaggevoel, maar naarmate ik ouder word (ahum), raakt dat steeds verder weg.

aan de haak blog 23 een Koningsdagslinger sliertje

Een gehaakte Koningsdagslinger gaat me vast helpen om dit gevoel weer een beetje boven te laten komen. Eigenlijk rest me nu alleen nog jullie een fijne Koningsdag toe te wensen.

Oranje boven!

Mijn tip voor jou:

Als je een beginnende haakster bent, kun je het best met zo’n leuk klein project beginnen. Heb je nog meer vragen? Haak maar aan bij mijn nieuwsbrief of like mijn facebookpagina en ik help je graag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.