gehaakte lampionnenslinger Normaalgesproken doe ik het niet zo snel: meedoen aan een wedstrijd. Maar deze prijs was te leuk: 100 bolletjes van ByClaire cotton. Daarom besloot ik deze keer een uitzondering te maken. Aan de haak voor een gehaakte lampionnenslinger met als thema: 1001 nacht.

Het was niet alleen de prijs die mij deed besluiten een poging te wagen. Ook de glitterbolletjes van ByClaire deden mij watertanden. En je kon ze met korting shoppen bij Echtstudio die ook de wedstrijd organiseerde.

Van glitter word ik altijd blij, dus ik plaatste mijn bestelling en sloeg aan de haak.

Ik vind lampionnen altijd zo mooi en echt passen bij 1001 nacht. Ik hou zelf van eenvoudige patronen met een mooi kleureffect. In dit geval was succes dus bijna gegarandeerd.

gehaakte lampionnenslinger ingezoomd

Omdat granny squares mijn favoriet zijn om te haken, besloot ik dat ik hiermee lampionnen wilde maken. Ik haakte er drie en die haakte ik vervolgens aan de achterkant aan elkaar met afwisselend vasten en lossen.

Maar wat moest erin komen wat licht kon geven?

Ook daar kwam al snel een oplossing voor in de vorm van een ballenslinger met lichtjes die ik nog had liggen. Nieuwe batterijen erin en tadaa!

gehaakte lampionnenslinger eentje

De randen werkte ik af met picootjes. Ook het snoer van de ballenslinger haakte ik om. Dit deed ik met vasten en daarna met een rij picootjes.

De bodem van de lampionnetjes is een cirkel. Eerst een rondjes met stokjes en vervolgens weer drie stokjes bij elkaar. Op deze manier kon ik makkelijk de granny squares aan de cirkel vasthaken.

Daaraan bevestigde ik een kraal en hierin maakte ik een mini kwastje, anders vond ik het geen 1001 nacht gevoel geven. En zeg nu zelf. Zijn ze cute of niet?

gehaakte lampionnenslinger onderkant

Oh enne… ik heb mijn gehaakte lampionnenslinger ingediend bij Echtstudio. Hier kun je hem bewonderen en liken!

Hou je haaks!

Mijn haaktip voor jou:

gehaakte lampionnenslinger haaktip 102

Zoek je nog meer tips en tops haken of andere haakpret? Check dan mijn andere haakblogs, bomvol inspiratie en leuke dekens.

Neem ook eens een kijkje in mijn Alfabetshop. Hierin staan ook leuke patronen, vooral voor c2c haken. Maar er staan ook een aantal dekens met granny squares, echte bestsellers! Wie bezorg jij een knipoogmomentje?

Hou je haaks!