aan de haak voor een lapjesdeken in c2c hoofdfotoHeb je ook zoveel restjes liggen? Dan is een gehaakte lapjesdeken in c2c haken een eenvoudige manier waar je al je restjes in kwijt kunt.

Bij mij blijven de restjes vaak over na het haken van een deken. Voor elke deken sla ik nieuwe bollen in. Tot ik op een dag een leuke tutorial zag van Lilla Björn en ik wist ineens wat ik met al die restjes moest doen: aan de haak voor een gehaakte lapjesdeken in c2c haken.

Van de driehoekjes die zij in haar tutorial maakt, maakte ik vierkantjes. Dat haakt makkelijker en sneller. Bovendien heb je aan het eind minder draadjes af te werken.

Omdat ik nog veel restjes van de Royal (Zeeman) en Saskia (Wibra) had, gooide ik alle restjes in een tas.

En daarna pakte ik daar lukraak een bolletje uit en nadat het vierkantje (corner-to-corner) klaar was, ging het bolletje in een mand en pakte ik op goed geluk een volgend bolletje.

Corner-to-corner haken is één van de meest rustgevende haaksteken die ik ken. Vooral als je het patroon niet te moeilijk maakt. Slechts lossen en stokjes. Heerlijk toch?

Zo ontstond een lapjesdeken in c2c haken van restjes.

aan de haak voor een lapjesdeken in c2c vierkantjes

Er zitten daardoor hele foeilelijke combi’s bij (vind ik zelf), maar ook hele leuke waar ik zomaar blij van word.

Hierdoor werd ik nog op leuke kleurideeën gebracht, dus gratis inspiratie on-the-go. Ik haakte 20 rijen van 14 vierkantjes en toen had ik een deken van ongeveer 1.50 x 2.10 m.

In totaal had ik 280 blokjes en dus minimaal 560 draadjes om af te werken (zucht, steun), want als halverwege het vierkantje de wol op was, heb ik een andere (ongeveer gelijke) kleur aangehecht.

Een simpele rand van 3 lossen en 1 vaste in mijn favoriete kleur rood maakte hem helemaal af.

aan de haak voor een lapjesdeken in c2c de rand

Het moeilijkste wordt nog om afscheid te nemen van deze bonte gehaakte corner to corner deken van restjes, want ik heb hem beloofd aan een kindertehuis in Kenia.

Gelukkig heb ik op zolder nog een hele berg aangebroken bollen acryl (van Stylecraft en Colour Crafter, yes!) liggen.

Een gehaakte lapjesdeken in c2c

Dus binnenkort sla ik voor mezelf ook aan de haak voor een gehaakte lapjesdeken in c2c haken. Eerst nog verder met mijn andere projecten: een deken voor mijn neef, een kabeldeken voor mezelf, een Entrelacdeken voor onze huiskamer en een eigen ontwerp.

Die houd ik nog even geheim, maar ik ben er zelf helemaal verliefd op. Dat is dan ook niet zo moeilijk, want ik ben eigenlijk verliefd op elke deken die ik haak.

Zoek je nog meer haakpret? Kijk dan ook even bij mijn andere haakblogs. Ze staan vol tips en tops haken.

Mijn haaktip voor jou:

Haak maar aan met een deken van restjes en pak ongezien je kleur. Je komt tot de meest verrassende en mooie kleurcombinaties.

tips en tops haken een gehaakte lapjesdeken haaktip 16

Kom je er niet uit? Stuur me een mailtje of haak maar aan bij mijn facebookpagina.

Als je van vierkantjes haken houdt, vind je granny squares haken misschien ook wel erg leuk. Het is mijn favoriet. Heerlijk tomeloos haken. Omdat ik zo enthousiast hierover ben, heb ik zelfs een aantal haakpatronen gemaakt met granny squares. Je vindt ze in mijn webshop.

Hou je haaks!