Een gehaakte lapjesdeken in c2c (haakblog 16)

Een gehaakte lapjesdeken in c2c (haakblog 16)

aan de haak voor een lapjesdeken in c2c hoofdfotoHeb je ook zoveel restjes liggen? Dit is een eenvoudige, gezellige lapjesdeken waar je al je restjes in kwijt kunt. Bij mij blijven de restjes vaak over na het haken van een deken. Voor elke deken sla ik nieuwe bollen in. Tot ik op een dag een leuke tutorial zag van Lilla Björn en ik wist ineens wat ik met al die restjes moest doen: aan de haak voor een gehaakte lapjesdeken in c2c.

Ik haakte vierkantjes en geen driehoekjes

Van de driehoekjes die zij in haar tutorial maakt, maakte ik vierkantjes. Dat haakt makkelijker en sneller. Bovendien heb je aan het eind minder draadjes af te werken.

Omdat ik nog veel restjes van de Royal (Zeeman) en Saskia (Wibra) had, gooide ik alle restjes in een tas.

En daarna pakte ik daar lukraak een bolletje uit en nadat het vierkantje (corner-to-corner) klaar was, ging het bolletje in een mand en pakte ik op goed geluk een volgend bolletje.

Corner-to-corner haken is één van de meest rustgevende haaksteken die ik ken. Vooral als je het patroon niet te moeilijk maakt. Slechts lossen en stokjes. Heerlijk toch?

Zo ontstond een lapjesdeken in c2c van restjes.

aan de haak voor een lapjesdeken in c2c vierkantjes

Ook de meest afgrijselijke kleuren heb ik erin verwerkt

Er zitten daardoor hele foeilelijke combi’s bij (vind ik zelf), maar ook hele leuke waar ik zomaar blij van word.

Hierdoor werd ik nog op leuke kleurideeën gebracht, dus gratis inspiratie on-the-go. Ik haakte 20 rijen van 14 vierkantjes en toen had ik een deken van ongeveer 1.50 x 2.10 m.

In totaal had ik 280 blokjes en dus minimaal 560 draadjes om af te werken (zucht, steun), want als halverwege het vierkantje de wol op was, heb ik een andere (ongeveer gelijke) kleur aangehecht.

Een simpele rand van 3 lossen en 1 vaste in mijn favoriete kleur rood maakte hem helemaal af.

aan de haak voor een lapjesdeken in c2c de rand

Ook deze deken gaat weer richting Kenia

Het moeilijkste wordt nog om afscheid te nemen van deze bonte gehaakte corner to corner deken van restjes, want ik heb hem beloofd aan een kindertehuis in Kenia.

Gelukkig heb ik op zolder nog een hele berg aangebroken bollen acryl (van Stylecraft en Colour Crafter, yes!) liggen.

Dus binnenkort sla ik voor mezelf ook aan de haak voor een gehaakte lapjesdeken in c2c. Eerst nog verder met mijn andere projecten: een deken voor mijn neef, een kabeldeken voor mezelf (zie hier), een Entrelacdeken voor onze huiskamer en een eigen ontwerp.

Die houd ik nog even geheim, maar ik ben er zelf helemaal verliefd op. Dat is dan ook niet zo moeilijk, want ik ben eigenlijk verliefd op elke deken die ik haak.

Mijn tip voor jou:

Haak maar aan met een deken van restjes en pak ongezien je kleur. Je komt tot de meest verrassende en mooie kleurcombinaties. Kom je er niet uit? Stuur me een mailtje of haak maar aan bij facebookpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.