aan de haak blog 6 Last Dance on the Beach deken hoofdfotoHet is toch zo verleidelijk: een wolwinkel in je vakantiedorp. Ik bezweek in ieder geval. Het werd een gehaakte Last Dance on the Beach deken.

Tijdens onze vakantie vorig jaar had ik me voorgenomen om nu toch echt die Mickey Mouse deken af te maken. Dus daarom had ik het in de tas gedaan en vol goede voornemens ging het mee op vakantie. Echter, er is niet veel van gekomen.

In plaats daarvan, je raadt het al, aan de haak voor een gehaakte Last Dance On The Beach deken.

Want in de plaats waar we bivakkeerden, hadden ze (hoe fout) een wolwinkel en ja, ik bezweek. Omdat ik zaken nooit half aanpak en ik al een hele tijd de Scheepjes Last Dance On The Beach wilde haken, heb ik impulsief genoeg Colour Crafter gekocht voor een hele deken en ben enthousiast aan de slag gegaan.

Nog een verzachtende omstandigheid is dat we in Ouddorp aan Zee logeerden, dus ik was helemaal in de stemming voor deze deken.

De Mickey Mouse deken is niet meer uit de tas geweest. Binnen de kortste keren had ik al heel wat vierkantjes klaar (lekker veel vrije tijd).

Het was lastig om alle vierkantjes even groot te haken

Het was nog wel worstelen om ze even groot te krijgen, maar met wat plukken en trekken lukte dat ook. Uiteindelijk heb ik 12 kleuren gebruikt (niet de originele, maar kleuren die in onze woonkamer passen) en ik heb ze ook met deze 12 kleuren aan elkaar gehaakt net zoals ik de rand met deze kleuren heb getooid.

aan de haak blog 6 Last Dance on the Beach deken de rand

Toen was ie klaar… …maar ik was niet tevreden. Er ontbrak iets. Ik was de deken inmiddels zat (qua haakwerk) en legde hem bovenop de kast en negeerde het gevoel dat er iets niet klopte.

Maar elke keer als ik ernaar keek, voelde het niet fijn. Daarom heb ik onlangs de koe bij de horens gevat (of in dit geval de deken bij de haaknaald) en heb een leuke, rode bolletjesrand eraan gehaakt en nu is ie eindelijk naar mijn zin. Ik kijk er met veel plezier naar…

aan de haak blog 6 Last Dance on the Beach de balletjesrand

Een gehaakte Last Dance On The Beach deken

Die Mickey Mouse deken is inmiddels ook af, hoor! Daar zal ik in een volgend blog wat over delen. Want zeg nu zelf: een vakantie is eigenlijk toch niet het juiste moment voor goede voornemens, hè?

Daarom ben ik nu heel blij met deze deken. Aan de haak voor een gehaakte Last Dance On The Beach deken had voor mij een goed einde.

Wil je nog meer haakinspiratie en haakpret? Lees dan ook mijn andere haakblogs vol tips en tops haken.

Mijn haaktip voor jou:

Soms moet je jezelf gewoon verwennen, ook al heb je nog 10 andere projecten die af moeten.

Vierkantjes haken is in de loop der jaren favoriet bij mij geworden. Vooral granny squares haken vind ik geweldig! Daarom heb ik zelf een aantal haakpatronen ontworpen met granny squares. Je vindt ze in mijn webshop.