Een gehaakte magic star deken (haakblog 95)

Een gehaakte magic star deken (haakblog 95)

aan de haak blog 94 een c2c mickey-deken kleinNa al jullie enthousiaste reacties op de c2c-Minnie deken kon het vervolg niet achterblijven. Ik ging snel aan de haak voor een gehaakte c2c Magic Star deken. En zeg nu zelf: is hij schattig geworden of niet?

Een Minnie-deken is makkelijker

Toch was het niet zo heel makkelijk om voor Mickey eenzelfde gezellige verhaaldeken te ontwerpen.

Minnie heeft een mooi jurkje aan en een strik boven op haar hoofd.

Mickey is, zoals de meeste mannen, voorzien van minder versiersels. Daarom was het even nadenken wat ik hiermee ging doen.

Steamboat Willie bracht de oplossing

Toch ben ik volgens mij geslaagd in mijn opzet een mooie verhaaldeken te ontwerpen. Ik haakte deze deken met mijn favoriete acrylgaren: Stylecraft Special DK. Voor Mickey heb ik zijn standaarduitdrukking gebruikt: Oh boy.

Ook het stuurwiel, geïnspireerd op Steamboat Willie mocht niet ontbreken.

Door dat stuurwiel kwam ik weer op het idee van een filmstrip. Links een eenvoudige filmstrip en rechts eentje met tekst erin, zodat je ook de naam van je (klein)kind kunt verwerken in deze deken.

Ook heb ik de oogjes van Mickey in de deken verwerkt en zijn handje. Ook één oortje, omdat ik anders gedoe krijg met het copyright. Verder heb ik de dekens even groot gehouden van Mickey en Minnie. Dan zijn ze echt een setje.

Een eenvoudige rand om de deken stoer te houden

De rand bleef eenvoudig (een jongensdeken mag wel een beetje stoer zijn, toch?), want corner to corner haken is al lastig genoeg door alle draadjes en bolletjes. Toch scheelt het echt een heleboel als je het in lapjes haakt. En daarna aan elkaar haken.

Aan de haak voor een gehaakte magic star deken vond ik nog niet zo’n slecht idee en hoe schattig is hij geworden? Haak maar aan, want jij kunt dit ook. Het patroon vind je in mijn webshop.

Mijn tip voor jou:

een gehaakte magic star deken haaktip 95

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.